Güneş yanığına ne iyi gelir?

Yaz aylarının gelmesiyle ve havaların çok fazla ısınmasıyla beraber, insanlar denizin keyfini çıkarıyor. Fakat güneş her ne kadar yararlı olsa da fazla güneşe maruz kanıldığında vücut için çok zararlı bir hal alıyor.
Güneş yanığına ne iyi gelir?

Güneş ışınları yaz aylarında vücuda direk çıplak tene temas ettiği için temas ettiği bölgede kızarıklık, su toplama ve deride kabuklaşma gibi ciddi sorunlar görülüyor. Tabii cildi hassas olanlarda durum daha bir sorunlu hal alıyor. Uzun süre geçmeyen kızarıklar hassasiyetli olan ten ve tuzlu deniz suyuna girince yanma ve şişme gibi sorunlarda gözlemleniyor. İlk önce kızaran güneş yanığı 1. Derece yanık sınıfında yer alır. Güneş ışınlarına daha fazla maruz kalınırsa bu yanık 2. Derece anığa dönüşür ve içi su dolu kabarcıklar vücutta oluşur. Çok fazla güneş ışınlarına maruz kanıldığı zaman ise kabuklaşır. Fakat kabuklaşma pek fazla güneş yanıklarında gözlemlenmiyor. Eğer elinizdeki imkânlarla güneş ışınlarından korunmak ve güneş yanığına çözüm bulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte size hem ekonomik hem kolay 2 tarif.

Zeytinyağı

Lezzeti ile adını duyuran zeytinyağı, nemlendirici ve yenileyici özelliği ile de birçok alanda kullanıyor. Güneş ışınlarına bağlı olarak gerilen ve kuruyan cildi nemlendirir. Bu özelliği sayesinde güneş yanığı sorunun ortadan kaldırır. Ayrıca; Zeytinyağı ve lavanta karışımı da cildi yumuşatır ve gerilmeyi önler. Gün içerisinde alacağınız ılık duş ve saat 14,00 den sonra deniz girmek gibi önlemler alarak önceden güneş yanıklarını engelleyebilirsiniz. Güneş yanığından korunmak için yapabileceğiniz birçok seçenek mevcut. Bunlardan biri de güneş kremi. Fakat hazır güneş kremleri hem pahalı hem de her cilde uygun olarak üretilmiyor.

Yoğurt

Genel yüz maskelerinde, nemlendiricilerde ve birçok kozmetik ürünün içerisinde yoğurt özü ve suyu kullanılır. Yoğurt cilt yapısını canlandıran ve ferahlatan bir besindir. Eğer güneşten yanmış ve doğal bir yolla bunu çözmek istiyorsanız, yanık olan bölgeye bir miktar yoğurt sürmeniz yeterli olacaktır. İçerisindeki etken yararlı bakteriler, yanan bölgeyi daha hızlı onarır. Bu sayede yanık deri yüzeyinde hem ferahlık hem de yumuşama hissi verir.