Evde yetiştirdiğiniz bitkilerin çiçek açmasını sağlayacak! Dibine biraz ekleyin farkı görün

Açmayan bitkilerin kolayca açmasını sağlayan tüyo açıklandı. Bu karışımı düzenli olarak kullanın ve bitkiniz eskisi gibi çiçek açsın.
Evde yetiştirdiğiniz bitkilerin çiçek açmasını sağlayacak! Dibine biraz ekleyin farkı görün

Evde çiçek yetiştirmeyi seven kişiler bitkileri çiçek açmayınca neyi yanlış yaptıklarını merak ediyor ve çiçek açtırmak için birçok yöntem deniyorlar. Bitkilerin bazı durumlarda küsebiliyor. Güneşi az alıyor olabilir ya da daha fazla/ az su istiyor olabilir. İşte bu gibi durumlar önceden kestirilemediği için çiçeklerin neden açmadığı merak konusu olmuştur.

Sosyal medyada çiçek doktoru unvanı ile tanınan Ümit Ersan gizli bitkilerin çiçek açmasını sağlayacak o yöntemi açıkladı. Buna göre çiçekler kısa sürede canlanacak ve istediğiniz gibi gür çiçekler açacak. Peki nasıl? Tüm detayları sizler için derledik.

ÇİÇEKLERİ KISA SÜREDE AÇTIRACAK YÖNTEM

Çiçeklerin kısa sürede büyümesini sağlayacak olan yöntemlere geçmeden önce bitkilerin neden çiçek açmadıklarına değinelim. Güneş ışığını az alan çiçekler çoğu zaman küsecek ve kurumaya yüz tutacak. Ya da suyu az istiyor olabilir fakat siz daha sık suluyor olabilirsiniz. Bu durumun tam tersi de olabilir.

İşte bu gibi sebeplerden dolayı çiçekler küsebilir. Yani açmayabilir. Bu durumda yapılması gereken şey bu karışımı düzenli olarak kullanmak olacaktır. Kuru maya çiçeklerin canlanmasını sağlayacaktır. 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya ekleyin. İyice karıştırın. Ardından çiçeklerin dibine dökün. Daha sonra sulayın. İşte bu şekilde bitkiniz kısa sürede çiçek açacaktır. Fakat bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Bu ise söz konusu karışımın bitkinin dibine konulurken yapraklarına değmemesi olacaktır.

Su doğrudan toprağa sıkılmalıdır. Asla yapraklarına değmemelidir. Çiçeklerin daha hızlı büyümesini sağlamak için ayrıca haşlanan sebze suyu ile sulamak da işe yarayacaktır.

Çünkü haşlanan sebze suyu içerisinde mineraller barındırmaktadır. Haşlanmış ve soğumuş sebze suyunun bitkilerin toprağına dökülerek sudaki minerallerin toprağa geçmesi sağlanmalıdır.

Ayrıca sulama yaparken çeşme suyunun kullanılmaması gerekir. Arıtma su kullanmak çiçeklerin daha kısa sürede büyümesini sağlar.

Her sulama işleminde çiçeklere maden suyu verilmemesi gerekmektedir. Normal şartlarda maden suyu toprağa iyi gelir fakat sık sık yapılırsa toprağa zarar verecektir.

İşte bu gibi ipuçları ile açmayan ve küsmüş bitkilerinizi kolayca çiçek açtırabilirsiniz. Bu gibi ipuçları için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın.

İlgili Haberler