Ev ve mutfak temizliğini kolaylaştıran efsane tüyolar!

Ev ve mutfak temizliğine ilişkin temizlik tüyoları oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Temizlik için az bilinen püf noktaları nelerdir?
Ev ve mutfak temizliğini kolaylaştıran efsane tüyolar!

Temizlik bir ev için olmazsa olmazdır. Zaman zaman temizlik ile başa çıkabilmek oldukça yorucu olabiliyor. Bu durumda ise imdada temizlik tüyoları yetişiyor. Bu tüyoları bilenler etkili bir temizlik performansı ortaya koyabiliyorlar. Böylece hem daha az yorgunluk ile daha iyi bir temizlik elde edilebiliyor.

MUTFAK DOLAPLARINA SABUN!

Mutfak dolapları için sabun kullanılarak yapılan temizlik ile çok iyi bir sonuç alınabiliyor. Bunun için beyaz kalıp sabun rendelenir ve sıcak suda eritilir. Bu su ile mutfak dolapları silinir. Bu sikme işleminin ardından nemli bir bez ile silinen mutfak dolabı hem daha hijyenik hem de daha parlak olacaktır.

SİRKENİN MUCİZE ETKİSİ

Yatak ve yastıklar kullanıldıkça sarı lekeler ile kaplanabiliyorlar. Bu hoş olmayan leke kolay kolay da çıkmıyor. Ancak onun da bir formülü var. Bulaşık makinesi parlatıcısı ile sirke bir kovada karıştırılır. Ardından sünger yardımıyla yataktaki sarı lekeler ovalanabilir. Yastık kılıfları ise bu karışımda bekletildikten sonra çamaşır makinesinde yıkanırsa lekeden iz kalmaz.

BEYAZ PERDE FORMÜLÜ!

Perdeler ne kadar yıkanırsa yıkansın beyaz görüntü kolay kolay geri getirilemiyor. Bunun için ardı ardına perde yıkayan ev hanımları bulunuyor. Ancak onunda bir kolay formülü var. Çamaşır makinesinde beyaz perdeleri yıkarken çamaşır makinesinin deterjan bölümüne az miktarda toz şeker eklenir ve yıkama bu şekilde yapılır. Kar beyazı perdeler bu şekilde elde edilebilir.

CAMLARI BÖYLE SİLİN!

Cam silerken de kolay kolay sonuç almak bazen mümkün olmayabiliyor. Onun da basit bir formülü bulunuyor. Camlarda inatçı lekeler varsa bu lekeleri yok etmek ve camı parlatmak için çamaşır yumuşatıcısı kullanılmaktadır. Çamaşır yumuşatıcısı önce su ile biraz seyreltilir ve bir bez yardımı ile cam silinir. Ardından kurulama gerçekleştirilerek lekeden iz kalmadığı gibi parlak bir cam elde edilmiş olur.