Karaciğeri baştan aşağı temizliyor sofranızdan asla eksik etmeyin

Karaciğer, sağlık açısından son derecede yararlı ve hayati olan organlar arasında bulunuyor. Karaciğeri baştan aşağıya temizleyen o besini asla sofranızdan eksik etmeyin!
Karaciğeri baştan aşağı temizliyor sofranızdan asla eksik etmeyin

Uzmanların değerlendirmesine göre karaciğerin de temizlenmeye ihtiyacı var. Bu sebeple bazı meyve ve sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor.

TESTLERLE SORUN ANLAŞILABİLİR

Karaciğerin temizliği resmen detoks niteliğinde oluyor. Karaciğer detoksu konusunda önemli ifadeler kullanan Diyetisyen Hande Selin Ok, karaciğer fonksiyon testlerinde enzim değerlerinde bakılarak karaciğerde sorun olup olmadığının anlaşılabileceğini söyledi.

Ok, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

  • Rafine şeker ve trans yağ içeren hazır gıdaları hayatınızdan çıkarın.
  • Lahana, karnabahar, roka, maydanoz, kale, tere, ıspanak, havuç¸ gibi sebzelerin suyunu sıkarak (posaları ile beraber) tüketin.
  • Günlük ihtiyacınıza uygun bol su tüketin.
  • Soğan, sarımsak, enginar, domates, brokoli, zencefil, zerdeçal, roka ve balık gibi besinlere beslenmenizde muhakkak yer verin.
  • Hayatınızda her zaman yeşillik olsun, sofranızda yeşil sebze ve meyveleri, su ürünlerini eksik etmeyin.
  • Omega-3, Selenyum, Glutatyon, C vitamini, E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyecekler karaciğere faydalıdır ve bunlardan tüketmeye özen gösterin.
  • Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, roka, tere, kırmızı pancar, havuç, sarımsak karaciğer dostu besinlerdir”

KARACİĞER DETOKSU

Karaciğer detoksu yapmak isteyenlerin yapabileceği bir detoks tarifi mevcut. Özellikle deve dikeni karaciğerdeki toksinleri atma konusunda yararlı bir sebze olduğu biliniyor. Çay formunu da tüketebileceğini gibi evde deve dikenini temizleyip süzerek de tüketebilirsiniz. Karaciğere resmen detoks etkisi yaptırıyor.