Çiçek COŞTURAN yapımı! Evde çiçek vitamini yapmak için bu 2 malzeme yeterli

Evde çiçek coşturan yapmak için sadece bu 2 malzemeye yeterli. Doğal çiçek vitamini yapmak aslında bu kadar basitmiş...
Çiçek COŞTURAN yapımı! Evde çiçek vitamini yapmak için bu 2 malzeme yeterli

Çiçek COŞTURAN yapımı! Evde çiçek vitamini yapmak için bu 2 malzeme yeterli - Özellikle de pandemi döneminde pek çok kişi evde kaliteli vakit geçirmek için çiçek bakımına yönelirken evde çiçek bakanlar için doğal çiçek coşturan formülü ortaya çıktı.

Balkon ve bahçelerden sonra salon ve oturma odalarının da vazgeçilmezi haline gelen çiçekler hayatımıza renk katarken dekorasyonun da ayrılmaz bir parçası oldular. Ancak çiçeklerin açması, daha güzel görünmesi ve uzun süre canlılığını koruması için mutlaka vitamin takviyesi yapılması gerekiyor.

EVDE ÇİÇEK COŞTURAN NASIL YAPILIR?

Bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu vazgeçilmez yaşam kaynakları hiç tartışmasız su ve güneştir. Yeteri kadar su ve güneş almayan bitkiler ne kadar takviye yapılırsa yapılsın yaşayamazlar. Bu nedenle ilk olarak bitkinizin yeteri kadar su ve güneş aldığından emin olun.

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu bir diğer kaynak ise potasyumdur. Muz kabuğu zengin bir potasyum kaynağı olup 500 ml su içerisinde 2 adet muzun kabuğunu kaynatıp süzün. Ardından bu suyu soğumaya bırakın ve çiçeklerinizi haftada 3 kere bu su ile sulayın.

Bu suya ek olarak bir destek daha vermek isterseniz haşladığınız yumurtaların suyunu da çiçeklerinize dökebilirsiniz. Tarçının da bitkiler üzerinde olumlu etkisi bulunmakta olup, çubuk tarçını 1 litre suda kaynatıp bu su ile çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.