Dr Öz formülünü verdi! Karaciğeri resetliyor tertemiz yapıyor

Tüketilen gıdaların artık çok sayıda kimyasal madde içermesi ile karaciğerin yükü artarken karaciğeri temizleyen doğal formül açıklandı.
Dr Öz formülünü verdi! Karaciğeri resetliyor tertemiz yapıyor

Dr Öz formülünü verdi! Karaciğeri resetliyor tertemiz yapıyor - Günümüzde artık tüketilen pek çok maddede yüksek miktarda toksin yer alırken bu da karaciğerin yükünü arttırıyor.

Karaciğer vücuda giren toksin miktarı arttıkça bu toksinleri temizlemekte zorlanmaya başlarken bu nedenle karaciğeri temizleyen gıdalar da büyük önem taşıyor. Bazı besinler karaciğeri temizlerken adeta bir detoks etkisi yaratıyor.

KARACİĞERİ TEMİZLEMEK İÇİN NE YAPMALI, HANGİ BESİNLER TÜKETİLMELİ?

Karaciğeri temizleyen gıdalar hakkında açıklama yapan Uzman Klinik Psikolog Uzman Diyetisyen Merve Öz dikkat edilmesi gerekenleri sıralayarak ‘'Günümüzde özellikle beslenme yoluyla çokça toksin yükleniyoruz. Dolayısıyla, pancar başta olmak üzere, havuç, beyaz-kırmıza lahana, kara lahana, karnıbahar gibi lahanagiller, zeytinyağı, balık, enginar, zerdaçal, zencefil ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri düzenli tüketmekte fayda var" dedi.

Bünyesinde betalain ve betain gibi bileşenleri barındıran pancar bu özelliği sayesinde en güçlü antioksidanlar arasında gösteriliyor. Kan basıncını düzenleyen, kalp hastalığı ve felç riskini azaltan, kansere karşı koruyucu özelliği olan pancar tüm bu özelliklerine ek olarak karaciğeri de temizliyor. Pancarın en sağlıklı tüketimi ise doğranarak salata olarak tüketilmesidir.