Çamaşır ve Bulaşık makinesinin kireci nasıl temizlenir?

Eğer kireç temizleyiciler çok pahalı geliyorsa çamaşır makinesinin kireci nasıl temizlenir hemen yazımızdan öğrenerek ekonomik çözüm bulabilirsiniz.
Çamaşır ve Bulaşık makinesinin kireci nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesinin kireci nasıl temizlenir sorusuna cevap olarak markalı ürünleri veriyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü sirkeyle de çamaşır makinesinin kirecini önleyebilirsiniz. 1 su bardağı beyaz sirke kullanıp 1 litre kaynamış suyun içine atın. Sonra 10 dakika bekleterek çamaşır makinesinin bölmesine ekleyin. Temiz bir bezle silerek durulayın. İşte tertemiz oldu. Eğer makinenizin bölmesi çıkmıyorsa temizliği bezle yapabilirsiniz.

İç Temizlik de Önemlidir
Makinenin dış temizliği gibi iç temizliği de son derece önemlidir. Bunun için makinenizi boş çalıştırarak yıkamanız gerekir. 1 su bardağı beyaz sirke ve 1,5 kaşık tuz kullanarak 1,5 saat makinenizi çalıştırın.

Kireçlenme konusu son derece rahatsız edicidir. Çünkü makinenin tüm aksamları zarar görür. Sirke ve limon tozu gibi teknikler kullanılarak doğal bir temizlenme sağlanabilir. Diğer yandan problemin asıl nedeni olan kireç birikimi de ciddi sorunlara neden olur. 15 günde bir temizlenmesi gereken makineler böylece uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılır. Çamaşır makinesi kireci çamaşırların da kötü olmasına neden olur.

Bulaşık Makinesi Kireci Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesi gibi bulaşık makineleri de aynı şekilde kireç nedeniyle sorunlu temizlik sağlar. Daha önemli olan gıdayla teması olan bu makinelerin kimyasallarla temizlenmemesi gerektiğidir. Son derece önemli olan temizlikte limon tuzu ve sirke iyi bir çözüm sunmaktadır. Özellikle kimyasal kullanılmaması gerekir. Çünkü bu ürünlerin yiyecek ve içecekler tükettiğimiz sırada ağzımıza bulaşma riski vardır. Bu tür bulaşmaları önlemek gerektiğinde doğal temizleyiciler tercih edilmelidir.

En etkin makine temizliği için doğal çözüm olarak bir su bardağı sirke ve 1 bardak su karışımıdır. Bu karışım sayesinde pırıl pırıl hale gelecek makineniz günlük temizliğin eksiksiz biçimde sağlanmasını mümkün kılar. Böylece ilk günkü gibi temiz bir makineye sahip olabilirsiniz. Doğal makine temizleme yöntemi olarak tercih edilen sirke son derece önemli olan makinenin içine koyularak boş çalıştırma yapılır. Böylece temizlik sağlanır.

İlgili Haberler