Çaydanlığı ilk gün ki gibi yapıyor! İçindeki kireçten eser bırakmıyor

Çaydanlıktaki kireç lekelerinden kurtulmanın yolu bu kadar basit olmamıştı. Bu yöntem ile geçmez denen kireç lekeleri anında geçiyor.
Çaydanlığı ilk gün ki gibi yapıyor! İçindeki kireçten eser bırakmıyor

Çaydanlık içerisindeki kireçleri temizlemek bu yöntemle artık çok kolay. Çaydanlığı ilk gün ki formuna getiren yöntem temizlik uzmanları tarafından açıklandı. İşte o yöntem. Zamanla sürekli olarak kullanılan çaydanlığın içinde kalıp haline gelen kireçler meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise musluk suyundaki klordan kaynaklanmaktadır. Çaydanlığın dibinde kalın kireçlerin oluşmasına sebep olmaktadır. Kireçler öyle bir yer edinir ki geçirmek oldukça zordur. 

Kireçlenmiş çaydanlığın nasıl temizlenmesi gerektiği ise temizlik uzmanları tarafından açıklandı. Artık bu yöntem ile kireç problemleri son bulacak. Çaydanlıklar ilk gün ki formuna kavuşacak. Peki nasıl? İşte çaydanlıktan kireç çıkarma yöntemi.

ÇAYDANLIKTAKİ KİREÇTEN ESER BIRAKMAYACAK

Çaydanlığın iç temizliğini düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde kalıplaşmış ve çıkması iyice zorlaşan kireçlerin oluşmasına sebep olacaktır. Fakat bu kirecin çıkarılması artık bu yöntem ile oldukça kolaydır. 

Kireçlenmiş çaydanlığı temizlemek için sirke ve tuz karışımından oluşan bir formül sizin kurtarıcınız olacaktır. 1 çay kaşığı sirkeyi çaydanlığın içerisine ekleyin. Daha sonra içerisine bir kaşık da tuz ilave edin ve çaynadlığın içerisinde bu karışımı bekletin. 

Kireçlenen çaydanlığı kolayca temizleyecek bu yöntem sonrasında çaydanlığın içerisine bir paket karbonatı dökün. Birkaç parçaya ayrılan limonu da içerisine atın. Biraz su koyarak kısık ateşte bu karışımı biraz kaynatın. Tüm lekelerin çıktığındnan emin olduğunuz zaman suyu dökün ve çaydanlığı iyice yıkayın. 

İlgili Haberler