Buzdolabını bu şekilde kullananlar yandı! Elektrik faturasını ikiye katlıyor

Her evde mutlaka bulunan buzdolabının sürekli çalışır hale kalması gerekiyor. Bu sebeple buz dolayı kullanırken bazı hataların yapılması elektrik faturasını ikiye katlıyor.
Buzdolabını bu şekilde kullananlar yandı! Elektrik faturasını ikiye katlıyor

Buzdolabını bu şekilde kullananlar yandı! Elektrik faturasını ikiye katlıyor: Elektrik faturasının fazla geldiğinden şikayetçi olanlar dikkat! Bunun sebebi buz dolabının yanlış kullanılması olabilir. Buz dolabı kullanımında bazı kurallara dikkat edilmesi ile birlikte elektrik faturasından tasarruf edebilirsiniz. Peki bu yöntemler neler?

Elektrik faturasından tasarruf etmek için birçok şey yapıyorum fakat elektrik faturası hala çok yüksek geliyor diyorsanız buz dolabını yanlış kullanıyor ve elektrik faturasını katlıyor olabilirsiniz. İşte tam bu noktada buz dolabının kullanımı ile ilgili bazı noktalara dikkat ederek faturalardan tasarruf edebilmeniz mümkün. Buz dolabının yanlış kullanımı sonucunda aylık gelen elektrik faturasınız sizi şok ediyorsa bu yöntemleri uygulamanız kaçınılmazdır.

BUZ DOLABI KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Buz dolabı satın alırken mutlaka buzluk bölümünün üst kısımda yer almasına dikkat edin. Çünkü donducu kısmının altta olması buz dolabının daha fazla enerji harcamasına sebep oluyor. Buzluğu üstte olan modeller altta olan modellere göre yüzde 10 ila yüzde 25 daha az enerji tüketimi sağlamaktadır. Bu da faturalardan gözle görülür şekilde tasarruf etmenizi sağlar. 

Buz dolabı kullanımında derecesini çok düşük ayarlamayın. Vatandaşların büyük bir kısmı buz dolabı derece ayarlamasını 0 ile 5 derece arasında ayarlar. Fakat bu doğru bilinen bir yanlıştır. Bu çok daha fazla enerji harcanmasına sebep olur. Alman Enerji Ajansı'na göre bu derecenin 7 olması gerektiği söylenmiştir. İki derecelik düşüş yaklaşık olarak yüzde 10 seviyelerinde fazla enerji tüketimine neden oluyor. 

Yıllardır aynı buzdolabını kullanıyorsanız aman dikkat. Eski buzdolapları yenilere göre çok daha fazla enerji harcamaktadır. Yeni buzdolapları ile yüzde 40'a kadar enerji tüketiminiz azalacaktır. 

Buz dolabı ile fırın kesinlikle yan yana durmamalıdır. Ayrıca buzdolabını fazla güneş alan bir yere koymak da yanlıştır. Güneş almaya köşe bir yere konulması enerji tasarrufu açısından oldukça önemlidir. Buzdolabının yeri açısından duvar ile buzdolabı arasında yine yaklaşık olarak 10 cm mesafe bulunması gerekmektedir. 

İlgili Haberler