Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce bunu yapın faturadan tasarruf edin!

Bulaşık makinesini neredeyse her evde kullanılmaktadır. Fakat elektrik faturasının kabarık gelmesinin sebeplerinden de biridir. Kimsenin bilmediği bu yöntem ile faturalardan tasarruf edebilirsiniz.
Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce bunu yapın faturadan tasarruf edin!

Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce bunu yapın faturadan tasarruf edin: Bulaşık makinesi birçok evde bulunmaktadır. Hayatı kolaylaştıran teknolojik aletlerden biri olan bulaşık makinesini çalıştırmadan önce bu yöntemi uygularsanız makinenin enerji harcama seviyesini düşürecek ve böylece faturalardan tasarruf edebileceksiniz. Peki kimsenin bilmediği bu tasarruf yöntemi nedir?

Bulaşık makinesinin daha tasarruflu ve verimli kullanılması açısından bazı kurallara uyulması gerekmektedir. Bu kurallardan biri de bulaşıklar makineye dizilirken dizilme şekline bile dikkat edilmesi gerekmektedir. Makineyi çalıştırırken küçük mutfak eşyaları için çamaşır yıkama filesi kullanabilirsiniz. Bu şekilde küçük aletlerin a şağı düşmesine engel olacaksınız. Bulaşık süngeri ve fırçasını üst rafta yıkabilirsiniz. Bu da sıcak su ve deterjanın daha fazla etki edeceği anlamına gelmektedir. Bu şekilde kirden ve pisten daha kolay arınabilecektir. Bunun yanında bulaşık makinesini boşaltırken ise alt raftan başlamanız önerilmektedir. Bu ise üst rafta biriken suyun alttaki bulaşıkları ıslatmasını engellemek için tavsiye edilmektedir. 

EVDE DETERJAN YAPIMI

Evde deterjan yapımı için gerekli malzemeler şu şeklide sıralanmaktadır. 

1 su bardağı boraks
1 su bardağı çamaşır sodası
10 damla portakal yağı
5 damla limon yağı
5 damla biberiye yağı
2 damla kekik yağı

Bu ürünleri bir karışım haline getirerek bir litre suya ilave edin. Bu karışım ile bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. 

BULAŞIK MAKİNESİNİ KULLANMADAN ÖNCE BUNU YAPIN

Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce musluktan sıcak su gelene kadar su akıtmanız makinenin suyu ısıtmak için daha fazla enerji harcamasının önüne geçecektir. Böylece enerjiden ve faturadan tasarruf edebilirsiniz.

İlgili Haberler