Canan Karatay'dan o sebze için uyarı geldi! Sakın açken yemeyin!

Yaptığı pek çok uyarı ve açıklamalar ile sağlıklı yaşam için tüyolar veren Canan Karatay bu defa domates hakkında uyarılarda bulundu.
Canan Karatay'dan o sebze için uyarı geldi! Sakın açken yemeyin!

Sağlık açısından vatandaşların dikkatli olabilmesi için pek çok gıda hakkında uyarılarda bulunan Canan Karatay, yaptığı son açıklama ile birlikte herkesin çok severek tükettiği domates için geldi. Özellikle de aç karnına tüketilen domates için yaptığı uyarılarda salatalık ile birlikte tüketimi sonucunda vücutta iyi tepkiler görülmediği öğrenildi. 

KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZ İKİLİSİ HAKKINDA UYARI GELDİ! 

Domates ve salatalık hemen hemen herkes tarafından özellikle de kahvaltılarda tüketilmesinin yanı sıra Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalarda bunun büyük bir hata olduğuna değinildi. Gelen bilgilere göre domates ve salatalığın sindirim sürelerinin birbirinden son derece farklı olduğu ifade edildi. Sindirim süreleri birbirinden farklı olan bu besinleri birlikte tüketmenin ise vücuda iyi gelmediği açıklandı. Vücudu son derece yoracak olan bu durumun hemen ortaya çıkmasa da yavaş yavaş ve uzun vadede bağırsak ve midenin yıpranmasına yol açıldığı öğrenildi. Yıpranmaların meydana gelmesinin yanı sıra meydana gelebilecek olan fermantasyonun kişiyi zehirleyebilecek boyutlarda da olabildiği öğrenildi. 

Tüm bunların yanı sıra da Karatay tarafından herkes tarafından bilinen bir yanlışa açıklama getirildi. Yapılan açıklamaya göre salatalık bilindiği üzere sebze iken domatesin ise meyve olduğu öğrenildi. 

DOMATESTE ŞEKER VAR! 

Konu hakkında Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi; "Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle Haziran ve Temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürük asitleri yükselir. Diyorlar ki Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var. İlaçlı tarım zehriyle büyütülüyor. Tarım zehirleri bütün hastalıkların sebebi. Kanser de dahil. Şu anda domatesin dönemi değil. Doğru mevsim Eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum." 

AÇ KARNINA SAKIN YEMEYİN! 

Konu hakkında son olarak da domatesin aç karnına yenmemesi gereken besinler arasında yer aldığını açıklayan Karatay, "Domatesi aç karnına tüketmek mide asit seviyesini artırır. Bu da gastrite neden olur. Bu yüzden aç karnına domates tüketmek oldukça zararlıdır." şeklinde kişileri uyardı. 

İlgili Haberler