Aşınan cam sileceklerini bu yöntem ile daha uzun süreli kullanmak mümkün! İşte o tüyolar

Aşınan cam sileceklerini daha uzun süreli ve hızlı kullanmak için yapılması gerekenler uzmanlar tarafından açıklandı.
Aşınan cam sileceklerini bu yöntem ile daha uzun süreli kullanmak mümkün! İşte o tüyolar

Araçların ön camlarında ve arka camlarında kullanılan silecekler uzun süre kullanım sonrasında verimli çalışmama başlar ve aşınır. Bu sebeple de yağmurlu havalarda araç kullanırken zorlanır ve önünüzü görmekte güçlük çekersiniz. İşte bunu engellemek mümkün. Bu yöntemi uyguladıktan sonra cam silecekleri öyle güzel çalışacak ki hiç zorluk yaşamayacaksınız. İşte o yöntem haberimizin devamında yer alıyor. 

Cam silecekleri özellikle yağmurlu havalarda kullanılması zorunlu bir gereçtir. Bu sebeple de dört dörtlük çalışması gerekmektedir. Aşırı sıcak ya da soğuk havalara bağlı olarak aşınan cam silecekleri tam kapasite çalışamaz. Bu sebeple de onun bakımını yapmanız gerekmektedir. 

ÖN CAM SİLECEKLERİ SIKLIKLA KONTROL EDİLMELİ

Ön cam silecekleri istediğiniz şekilde çalışmıyorsa değiştirme zamanı gelmeştir. Bu durumun güvenliğinizi etkileyecek seviyele gelmesi tabi ki büyük bir problemdir. Peki ön cam silecekleri ne sıklıkla değiştirilmelidir? Ön cam silecekleri değiştirme zamanının geldiğini nasıl anlarsınız. İşte detaylar. Eğer kauçukta hasar var ise ya da kauçuk sertse. Bükülmüş bir silecek çerçevesi varsa. Silecekleri kullanırken camda büyük izler kalıyorsa. Çalışır durumdayken gıcırtı ya da titreşim gibi sesler duyuluyorsa kesinlikle silecekerin değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca ön cam silecekleri her 6 ya da 12 ayda bir ya da üreticinin tavsiye ettiği süre içinde değiştirilmesi gerekmektedir. En güvenli seçenek sizin için budur. Bununla birlikte değiştirilmeleri gerektiği zaman işaretler verecek olup bu durumda değiştirmeniz önerilmektedir. 

ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

Silecekeri daha hızlı ve uzun ömürlü kullanmak için uygulamanız gereken tüyolar şunlardır;

Kar yağdığında silecek lastiklerinizi kaldırın 

Silecekler aşağıdayken ön camınızı sıyırmayın

Arabanızı gölgeye park edin 

Sileceklerinizi kuru çalıştırmayın 

İlgili Haberler