Bu yöntem yoğurdun sulanmasına kesin çözüm! Mutlaka deneyin

Yoğurdun sulanmaması için yapmanız gereken ipuçları haberimizde yer alıyor.
Bu yöntem yoğurdun sulanmasına kesin çözüm! Mutlaka deneyin

Evlerde yapılan yoğurtların daha sağlıklı olması sebebiyle ve daha uygun fiyata gelmesi sebebiyle artık çoğu kişi evde kendi yoğurdunu kendisi yapıyor. Fakat evde yaptığınız yoğurtlar sulanıyorsa işte bu yöntem ile yoğurdun sulanmasını engelleyin. Peki bu yöntem nedir? İşte yoğurdun sulanmasını engelleyecek ipuçları haberimizde yer alıyor. 

YOĞURDUN SULANMAMASI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ev yapımı yoğurdu mayalarken için büyük kaşıklar ile ve derin çukurlar açarak alırsanız bu boşluklar hemen su dolacak ve istediğimiz yoğurdu elde etmemize engel olacaktır. Bu sebeple derin çukurlar açmaktan uzak durmalı ve buna dikkat edilmelidir. Tencereden ya da yoğurt kabından derin çukurlar açmamaya özen gösterin.

Bununla birlikte yoğurt alırken plastik ya da metal kaşıklar ile değil de tahta kaşık kullanmaya da mutlaka dikkat edin. Yoğurtun sulanmaması için bu detay oldukça önemlidir. Yoğurt ayrıca ekşimeyecek. Bir de yoğurdu mayaladığınız kabı dolaba taşırken sallamamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde yoğurt kısa sürede sulanacaktır.

Yoğurdu tahta kaşık ile kullanarak kaselere kaymanız gerekmektedir. Şimdi de tahta kaşık kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları da bulunmaktadır. Buna göre tahta kaşıkları kesinlikle bulaşık makinesinde yıkamayınız. Sünger yardımıyla yıkayarak bir bardak suyun içinde kaşıklara bir saat kadar bekletin. Daha sonra kaşıklara tekrar yıkayın. Bu yöntem ile tahta kaşıklarınızın ömrünü uzatmış olacaksınız. Kırılmış ya da aşınmış olan tahta kaşıklarınız ise kesinlikle kullanmayın ve çöpe atın. Yiyeceklerinizin bakteri üretmesine sebep olabilir. 

İlgili Haberler