Açık Kapı yardım başvurusu nasıl yapılır

Ülkemizde vatandaşların teknolojiyi kullanarak online işlemlerini yapabilmeleri için devletin düzenlediği açık kapı yardım başvurusu nasıl yapılır sorusu hakkında cevap aranmaktadır.
Açık Kapı yardım başvurusu nasıl yapılır
Bu neden ile pek çok farklı cevapların bulunduğu soruya en doğru yanıtı burada bulmak mümkün olmaktadır.

 

Açık Kapı Yardım Nedir?
Açık kapı yardım başvurusu online olarak yapılabilir ve vatandaşların valiliklere olan tüm talepleri internet üzerinden kayıt, takip ve sonuçlandırma işlemlerini kolaylıkla gerçekleşmektedir. İçişleri Bakanlığı kapsamında düzenlenen açık kapı uygulaması başvuruları e- devlet ve açıkkapı.gov.tr adresinden yapılması mümkün olmaktadır.

 

Bu uygulama sayesinde vatandaşlar 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini direk olarak valilik bünyesinde olan Açık Kapı Masalarına iletebilirler. Sunulan talepler internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılmaktadır. Uyuşturucu ile etkin olarak mücadele etmek amacı ile EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan toplana veriler sayesinde belirlenen vaka durumları proje üzerinden raporlandırılmaktadır.

 

Açık Kapı Uygulaması Geçerli Olan Yerler
Teknoloji kullanılarak online hizmet sunan açık kapı uygulaması geçerli olan yerler 81 il valiliğinde Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında tasarlanarak yapılan bir uygulama olmaktadır. Açık Kapı Birimleri valiliklerde 5 ve kaymakamlıklarda ise 3 personeli görevlendirmiştir. Bu birimde yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama olarak başvuru yapılması mümkün olacaktır. Genel olarak başvurular elektronik sistemde kayıt altına alınmakta ve ilgili olan yerlere bildirim yapılmaktadır.

 

Yapılan başvuru sonrasında “müracaatınızdan dolayı valilik olarak teşekkür ederiz” bildirimi anında mesajı ile dönüş yapılmaktadır. Başvuru sorasında 7 iş gün içinde talep sonuç verecek ve vatandaş sürecin her aşamasını başvuru numarası ile internet üzerinden mobil telefonuyla takip etme şansına sahip olmaktadır. Açık kapı başvurusu yapmak için e- devlet şifresi aracılığı ile ya da başvuru yap butonunu tercih edilerek yapılmaktadır. Şifre ya da butonu seçmeniz durumunda başvuru ekranında gelen bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Daha sonra onay kodu gönderin ve başvuru yapacağınız ekran karşınıza gelecektir. Bu bölüme yardım başvurusu için taleplerinizi yazarak başvurunuz gerçekleşmiş olacaktır.