1 kaşığı öksürüğü anında kesiyor uykuyu düzene sokuyor

Son dönemlerde hemen hemen herkesin şikayet ettiği konuların başında gelen öksürük için uzman isimden önemli bir öneri geldi. Kış aylarında ham bal önerisi yapan uzman isim ham balın uyku kalitesine de etkili olduğunu ifade ediyor.
1 kaşığı öksürüğü anında kesiyor uykuyu düzene sokuyor

Uzmanlar, her fırsatta balın öksürük sıklığını azalttığını ifade ediyor. Konu ile ilgili açıklama Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır tarafından geldi. Çakır, yaptığı açıklamasında ham balın 1 yaş üstü çocuk ve yetişkinlerde iyi bir uyku kalitesi sunabileceğini ifade etti.

UYKU ÖNCESİ BAL TÜKETMEK UYKU KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Dr. Elif Pınar Çakır, yaptığı açıklamasında ham bal kullanımına ilişkin şunları söyledi:

“Özellikle antibiyotik kullanımının gereksiz olduğu durumlarda ebeveynler, öksürükle başa çıkmanın doğal yollarını arıyor. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) tarafından önerilen bir yöntem olarak, bir yaşından büyük çocuklarda öksürük tedavisi için ham balın kullanılmasını öneriyor. Ham balın öksürüğe karşı güvenli ve düşük maliyetli bir tedavi yöntemi olarak öne çıkmasının yanı sıra, bilimsel çalışmalara dayanarak öksürük semptomlarını iyileştirdiği ve uyku kalitesine olumlu katkı sağladığına dair veriler de bulunmaktadır. Özellikle uyku öncesi tüketilen ham balın çocuklarda ve ebeveynlerde daha iyi bir uyku kalitesi sunabileceği belirtilmiştir”

BALIN KALİTESİNE DİKKAT

Bir diğer açıklama da Arı Ürünleri Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı tarafından geldi. Samancı açıklamasında Muğla sayesinde çam balının tüm dünyaya ulaştığını ifade ederek, insan sağlığı için çok önemli bir ürün olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda en çok sahtecilik görülen besinlerin başında gelen balın kalitesine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.