Ehliyetini ve kimliğini kapanlar hemen Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor! Ücretsiz yapılıyor

Ehliyeti ve kimliğini kapan hemen Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor. İşlem ücretsiz yapılacağı ve sadece belirlenen belgelerin toplanması gerektiği açıklandı. İşte ehliyeti olanları yakından ilgilendiren haberin detayları..
Ehliyetini ve kimliğini kapanlar hemen Nüfus Müdürlüğü’ne koşuyor! Ücretsiz yapılıyor

Kimlik kartları ve ehliyetler bir araya getiriliyor. Güvenliğin daha kolay sağlanabilmesi için ilk olarak 2023 yılına kadar son sürenin olduğu kimlik ve ehliyet birleştirme işleminde son başvuru tarihi kaldırıldı. İsteyen vatandaşlar belgelerini toparlayıp, hemen Nüfus Müdürlüğü’ne gidebiliyor! İşlem ise sadece 3-5 dakika sunuyor.

2020 YILINDA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Ehliyeti ve kimliği olanlar ehliyet ve kimlik birleştirme işleminde detayları merak ediyor. Nüfusu ve kimliğini tek bir kart olarak kullanmak isteyenler işlemlerin nasıl yapılacağını merak ediyor. 2020 yılında İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya aldığı bu düzenleme günümüzde de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

ARTIK TEK BELGE TAŞINACAK

Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması sayesinde yeni nesil ehliyetler çipli kimlik kartları ile birleştiriliyor. Bu şekilde vatandaşlar yanında hem kimlik hem de ehliyet taşımak zorunda kalmıyor. Ehliyetlerini kimlik kartlarına tanımlayan vatandaşlar bu işlem sayesinde sadece tek kart ile işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME İŞLEMİ

Ehliyet ve kimliğini belirleştirmek isteyenlerin bir belge ibraz etmesine gerek yok! Sadece iki belgesini de alıp (ehliyet ve kimlik) Nüfus Müdürlüğü’ne gitmeleri yeterli olacak.

Ehliyetiniz bu birleştirme işlemi sırasında eski tip ise bu noktada önce eski ehliyetinizi yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor. Eski tip ehliyet ile birlikte bu yenileme işlemi ne yazık ki yapılamamaktadır. Kimliğiniz yeni ise birleştirme işlemi için randevu almanız yeterli olacaktır. Nüfus Müdürlüğü’ne randevu tarihinde iki belgenizle gittiğinizde belgeleriniz birleştirilecektir.