Yok içmeye bir şişe bile ayran Neyine gerek senin taht-ı revan

Kentsel Dönüşüm Alanında bulunan yeni Uşak Belediye binası arasında yapılması planlanan “Başkanlık Makam Katı” için çalışmalar başladı.
Yok içmeye bir şişe bile ayran  Neyine gerek senin taht-ı revan

Borçlardan yakınan Uşak belediyesi, yeni taşındığı 2 blok arasına başkanlık katı yapma çalışmalarını başlattı. İki blok arasına metal perde çekildiği ve perdenin içerisinde toprak kazan bir iş makinası ile bir hafriyat kamyonu olduğu görüldü.

Geçtiğimiz Mart ayı düzenlenen Belediye Meclis Toplantısında AK Partili üyelerin oy çoğunluğu ile alınan karar gereği maliyeti yaklaşık 10Milyon TL olacak başkanlık makam katı inşaatı başladı.

Yaklaşık 70 ton demir profillerle yapılması düşünülen 2 katlı başkanlık makamı, imalat harcamaları, mefruşat benzeri harcamaları ile yaklaşık 15 milyon TL’ye  mal olması bekleniyor.

Muhalefetin, “Belediyenin bunca borcu varken, yaklaşık 15 milyon TL’ye yapılması beklenen başkanlık katı lüks ve israftır. O para ile hiç olmazsa belediyenin borçlarının bir kısmı ödenir. Ya da pandemi döneminde zor durumda kalmış esnaflara destek çıkılabilir” şeklindeki eleştirileri cevaplayan Başkan Çakın, “İki blok arasında sadece makam odası değil, fuaye, sergi ve modern bekleme salonlarının olacağı iki katlı ve çok amaçlı bir başkanlık katı yapılacağı” şeklinde cevap vermişti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler