Kent Konseyi Başkan Adayı Kurnaz görücüye çıktı

Uşak Kent Konseyi başkanlık seçimlerine bir hafta kala, Uşak Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıklayan 3. İsim Mehmet Kurnaz oldu.
Kent Konseyi Başkan Adayı Kurnaz görücüye çıktı

Kırık Minare semtinde bulunan Uşak kent Konseyi binasında bir basın toplantısı düzenleyen Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz’ a ekibinde yer alan isimlerden bazıları da eşlik etti. Kurnaz sözlerine, “1970’li yıllardan itibaren artan nüfus ve kentleşme ile beraber hızlı sanayileşme ve doğaya verilen zararın artması çevre sorunlarına ve toplumsal sorunlara olan duyarlılığın artmasına ve özellikle Birleşmiş Milletler bünyesinde yapılan çalışmalarla sürdürülebilir kalkınma kavramına odaklanılmasına neden olmuştur. Bu nedenle çok aktörlü, toplumsal ortaklıklara dayalı bir yönetim, sürdürülebilir kalkınma yolundaki en önemli adımdır” diyerek başladı.

Kent konseyinin misyonunu; kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek, olarak tanımlayan Kurnaz, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Kent konseyleri, kendi yörelerinde en önemli toplumsal kuruluş haline gelmelidir. Bu sebeple kent konseyi faaliyetlerini bir demokrasi platformu olarak sürdürmelidir.

Yerel ve demokratik buluşma noktası olan kent konseyimizi, Uşak’ımızın tüm dinamiklerini kapsayan bir çatı kuruluşu haline getirerek sadece belli kesimlere değil herkese ve her kesime hitap eden bir yapı olmasını sağlayacağız.

Demokrasi kültürünün, uzlaşmanın, hoşgörünün, sosyal hayatta insan ilişkilerinin, hemşehrilik bilincinin geliştirilebilmesi için canla başla çalışarak kentimizin yaşam kalitesini en üst seviyelere çıkaracağız.

Kentimize sahip çıkarak, aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkelerinin bütünlüğünde şehrimizin yaşanabilir bir geleceğe taşınmasında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Uluslararası gelişmeleri takip ederek, ülke koşullarını gözeterek, şehrimizde yaşayan herkesin sesine ve ihtiyaçlarına kulak vererek tarafsız bir yaklaşımla görüş ve öneriler üreteceğiz.

Vatandaşların katılımı ile oluşan sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ile belediyemiz arasında aracılık rolü üstlenerek, vatandaşlarımızın istek, tercih ve şikâyetlerinin üst düzey karar alma süreçlerine kapsayıcı katılımcılık vasıtasıyla daha etkin ve kolay biçimde iletilmesini sağlayacağız.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler