Yayalar Köyünde katliam

Sivaslı İlçesine bağlı Yayalar köyünde 2 tilki ve 5 köpek, kavunların içine konulan zehirli etlerden yiyince acılar içinde can verdi.
Yayalar Köyünde katliam

Durumu haber alan hayvan severler ise Yayalar köyüne giderek bu olayı şiddetle protesto etti ve zanlı F.D. nin en üst sınırdan cezaya çarptırılmasını istedi. Köpekleri öldürülen Yayalar halkı da bu durma tepki gösterdi.

Hayvan hakları konusunda verdiği mücadele Uşaklıların yakından tanıdığı Safiye Acar, sosyal medyada bir paylaşımın dikkatini çektiğini belirterek paylaşımı yapan genç ile temasa geçtiğini ve Yayalar köyünde yaşanan hayvan katliamından böylelikle haberi olduğunu söyledi.

Olayı duyar duymaz Yayalar köyüne hareket ettiğini kaydeden Acar, “Bir yandan da durumu Uşak Milli Parklar ve Doğal yaşamı Koruma Şube Müdürü Hüseyin Tekin Bey’e bildirdim. Köye geldiğimizde kavunlar içerisine doldurulmuş zehirli sakatatları ve bunları yiyerek ölmüş 2 tilki yavrusu ve 2 köpek yavrusu gördük. Köylüler bize zehirli et parçası yiyen 5 köpek olduğunu söyledi. 3 köpek yedikten sonra kaçmış. Onların ne ölüsünü ne dirisini bulabildik. Ölü tilki yavrusunu kucağıma alarak, yavrusunu yitirmiş bir anne gibi dakikalarca ağladım. Yüreğim bu vahşete dayanamadı” şeklinde yakındı.

Bostan sahibi H.D. (70) nin bu hayvan katliamını ne amaçla yapmış olursa olsun en üstten cezalandırılması için hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizen hayvan hakları savunucusu Safiye Acar, “Hüseyin Tekin Bey ve ekibi otopsi için hayvancıkların cesetlerini aldı. Otopsi sonucuna göre; bu zulmü yapan kişinin hapse atılması için uğraşacağım. Yeterli ceza aldığına inanmazsam, bu masum yavruların hakkını en üst mahkemelerde arayacağım” dedi.

EZİYET, İŞKENCE, ÖLDÜRME VE CİNSEL SALDIRIYA HAPİS CEZASI

14 Temmuz 2021 tarih ve 31541. Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanuna göre;

“Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişi 1 yıldan 5 yıla kadar hapis, bir hayvan neslini yok eden kişi ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alacak.

Hayvanlarla cinsel saldırıda/tecavüzde bulunan kişiye, 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezası uygulanacak.

Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence eden veya acımasız ve zalimce muamelede bulunan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Hayvanları dövüştüren kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası alacak; bu suç birden fazla hayvana karşı aynı anda işlenirse verilecek ceza yarı oranında artırılacak. Bu suç veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni, hayvan koruma gönüllüsü, hayvan koruma derneği üyeleri, hayvan koruma vakfı üyeleri veya hayvanlara bakmak yahut onları korumakla görevlendirilen kişilerce işlenirse ceza yarı oranında artırılacak.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler