Vali Funda Kocabıyık 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Vali Kocabıyık, mesajında; tarihte en büyük zaferlerin mimarı aziz milletimizle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 99. yıl dönümüne kavuşmanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşadığımızı ifade etti.

Kocabıyık, “Türk milletinin ve Türk vatanının bağımsızlığı ve bekası yolunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatılan ulusal bağımsızlık yürüyüşü, 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırılmıştır.

Canımızdan aziz bildiğimiz yurdumuzu sonsuza kadar Türk milletinin vatanı yapmak için 1071'de Malazgirt'te ve devamında sayısız kere can veren kahraman milletimiz, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bütün dünyaya bir kez daha duyurmuştur.30 Ağustos zaferi, Türk milletinin sonsuza kadar var olacağının bütün dünyaya ilanıdır.

Devletimizin bekasına, milletimizin bütünlüğüne, bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine, huzuruna ve istikbaline kastetmeyi kirli zihinlerinin karanlık köşelerinden bir an olsun geçirme gafletinde bulunan iç ve dış şer odakları şunu çok iyi bilmeliler ki Türk milletinin yaktığı 30 Ağustos zafer meşalesi, iman dolu göğsümüzün içinde sonsuza kadar parlayacaktır. Kahramanlığı, inancı, cesareti ve feraseti ile Türk yurdunun namus ve izzetini hiçbir işgalci çizmeye çiğnetmeyen necip milletimiz, aynı inanç ve kararlılıkla, vatanına sahip çıkma şuurunu yeni nesillere emanet ede ede taşımaya devam edecektir” dedi.

BU ZAFERİ KAZANLARIN İZİNDEN YÜRMEKTA KARARLIYIZ”

Kocabıyık, yazılı olarak yayınladığı mesajına şu ifadelerle devam etti:

“Bugün 30 Ağustos anlayışının mirasına sahip olan bizler, yaklaşık bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yürüdüğü bağımsızlık yolunda yürüme kararlılığındayız.

Kadim tarihimiz boyunca bağımsızlık ve kahramanlık yolunun her fersahına damgasını vuran, her taşına kanını akıtan kahraman bir milleti yolundan ve bağımsızlığından alıkoyma girişimlerinin nasıl boşa çıktığının sayısız örneğini görmek isteyenler, Türk tarihinin şanlı sayfalarına ibret alınacak bir idrakle bakmalıdır; orada her şey bütün gerçekliğiyle yazılıdır.

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni kazanarak bütün dünyaya milletimizin bağımsızlığını, yurdumuzun bekasını tasdik ettiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz minnet ve şükran duygularımla yüce Türk milletinin ve kıymetli hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

İlgili Haberler