Uzmanlardan konut sigortası ile ilgili poliçe uyarısı!

Yaşanan depremler sonucunda konut sigortası poliçesinde yer alan maddeler ile ilgili uzmanlardan uyarılar geldi.
Uzmanlardan konut sigortası ile ilgili poliçe uyarısı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan bu depremlerin ardından binlerce insan hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanlarının zararları karşılanıyor. Fakat sigorta poliçesindeki bazı detaylar bu zararların karşılanması ile ilgili bazı tartışmalara sebep oldu. Hal böyle olunca uzmanlar vatandaşları fırsatçılara karşı uyardı. Aman dikkat!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli iki büyük depremin ardından zarar gören evlerin kredili fakat sigorta teminatı olmayan konutlara ait olan konut kredisi borçlarının ödenmesi ile ilgili depremzede vatandaşlar ile banka arasında bazı problemlere yol açtığı ortaya çıktı. Bu konuda yaşanan sorunlar ile ilgili uzmanlar vatandaşları uyardı. Bankaların ve sigorta kurumlarının bu durumda üstlerine düşen görevleri anlattılar. 

YARGITAY'DA KABUL EDİLDİ

TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez konu ile ilgili deprem sonucunda oluşan mağduriyetin haksız kazanç olarak görenlere karşı uyarılarda bulunarak şirketlerin tazminat ödememek konusunda yaptığı kurnazlıklara değinerek vatandaşları uyardı.

Ölmez açıklamalarının devamında ise; "Genellikle Tüketiciyi Koruma Kanunu ve Tüketici Kredileri Yönetmeliğinde yer alan kredi bağlantılı sigorta işlemini faiz dışı gelir temin etmek amacıyla yaygın olarak kullanıyorlar. Hangi sigorta türünün kredi bağlantılı kredi olduğu hususu ise yasa ve yönetmelikle net bir belirtme olmadığı için tartışmalı. DASK yasal zorunluluk sebebiyle, konut ve yaşam sigortaları ise kredinin teminatı olması sebebiyle, kredi bağlantılı sigorta olarak Yargıtay tarafından da kabul ediliyor." şeklinde konuştu.  

POLİÇEDEKİ MADDELERE DİKKAT!

Ölmez son günlerde gelen şikayetlerin arasında çokça yer alan konut sigortalarının içerisinde deprem maddesini içermemesi sebebinin yer aldığını açıkladı. Bu sebeple konut sigortaları imzalanırken mutlaka bu maddelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

İlgili Haberler