Uşak'ta okul öncesi öğrencilere ücretsiz yemek müjdesi verildi!

Uşak’ta okul öncesi öğrencilere haftada 5 gün ücretsiz yemek verileceği duyuruldu.
Uşak'ta okul öncesi öğrencilere ücretsiz yemek müjdesi verildi!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı imkanlar doğrultusunda okul öncesi öğrencilere yemek hizmetinin ulaştırılması için hazırlıkları tamamlandı. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü, kent genelinde eğitim gören okul öncesi öğrencileri için haftada 5 gün ücretsiz yemek uygulamasına dair gelişmeleri aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek uygulaması kapsamında okul öncesi öğrencileri için hazırlıkların tamamlandığını bildiren Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü, yemek dağıtımına başlanacak tarihi de duyurdu. 

UŞAK'TA OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ YEMEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm Türkiye’de okul öncesi eğitim gören 5 milyon öğrenciye kademeli olarak bir öğün ücretsiz yemek vermeye başlayacağını belirtmişti. Uygulamanın yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini belirten MEB, 81 il genelinde uygulanacak ücretsiz yemek uygulaması için gerekli hazırlıkları tamamladı. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü merkez ve 5 ilçede hazırlık çalışmalarını tamamladı ve bu kapsamda kent genelinde okul öncesi eğitim gören 7 bini aşkın öğrenciye 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren yemek vermeye başlanacağının bilgisini verdi. 

UŞAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, ''Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok sayıda sosyal politikayla eğitime erişimi güçlendirme çalışmaları doğrultusunda öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin kapsamı her geçen gün artırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda; 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağı 6 Şubat tarihi itibarıyla, okul öncesi eğitime devam eden öğrenciler öncelikli olmak üzere ülke genelinde kademeli bir şekilde 5 milyon öğrenci günde bir öğün ücretsiz beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Uşak’ta da Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikaları ve sağladığı imkânlar doğrultusunda; 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle okul öncesi eğitime devam eden öğrenciler başta olmak üzere ücretsiz yemek hizmeti verilmeye başlanacaktır.'' ifadeleri kullandıldı. 

İlgili Haberler