Uşaklı yazar Bekir Bayraktar’ın 2. kitabı yayınlandı

Daha önce felsefe üzerin ilk deneme kitabı “Savunmasız Sokrates’in Savunması” kitabı basılan Uşaklı yazar Bekir Bayraktar’ın 2. Kitabı “Yaban” da okuyucusu ile buluştu.
Uşaklı yazar Bekir Bayraktar’ın 2. kitabı yayınlandı

Klaros yayınlarından çıkan kitabında Ulubeyli yazarımız yine tarihsel olaylardan yaptığı alıntılarla felsefi mesajlar vermeye çalışırken, mümkün olduğu kadar akıcı ve anlaşılır bir dil kullanmaya özen göstermiş.

“İNSAN KENDİSİNE YABANCILAŞTIĞINDA YABAN OLUR”

Şu anda satışta olan “Yaban”ı hemşerimiz Bekir Bayraktar’ın ağzından dinleyelim:

 “Tüm bu yaşadığımız olaylar, (sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, hayallerimiz,) bir başkasının rüyası olabilir mi? Farklı açıdan baktığımızda kendimizin rüyası olabilir mi?  Bizim için ölüm anı, rüyadan kurtuluş mudur? Rüyadan uyandığımızda, bizleri bekleyen başka bir hayatta, nelerle karşılaşacağımızı biliyor muyuz?  Tüm bunlar insanlar kendine yabancı olmaya başladığında olabilir mi?

İnsan kendinin yabancısı olmaya başladığında, kendine Yaban olur. Kendine yaban olan, özünden uzaklaşır. İnsan kendi özünden uzaklaşmaya başladığında mankurtlaşmaya başlar. Başkalarının himayesine girmeye hazır durumdadır.  Başkalarına itaat dönemi başlar. Önceden insanları mankurtlaştırmak işkence yöntemi kullanılarak yapılıyordu, şimdi günümüzde sistem tarafından,  mankurtlaştırmaya başlanmıştır. Sistem bunları yaparken, işlerini kolaylaştırmak için, insanları doğadan uzaklaştırarak yapmaktadır. İnsanlar doğal halinden ve doğadan uzaklaştıkça, başkasının etkisi altına girmeye hazır vaziyettedir.

“DÜŞÜNCE YETİSİNİ YİTİREN İNSAN MANKURT OLUR”

İnsanların hayallerini ellerinden aldığınızda, insanlar düşünme yetisini yitirir. Bu durumdaki insanları kullanmak daha kolaydır. Kendine verilenlerle yetinmeye başlar. Sorgulamadan, hayatı neden, niçin yaşadığını bilmeden, kendisini, bir başkasının daha huzurlu yaşaması için, feda edebilirler. Günümüz toplumlarında bunu açıkça görebiliyoruz.

İnsanın dünyaya gelişinde, bir başkasının hayatında, boşluk doldurmaktan veya bir başkasının savaşında, ölmekten başka bir amacı olmalıdır. Bir insan, başka bir insanın, hayatını daha iyi yaşamasından, başka bir gayesi olmalıdır. İnsan, bir başkasının rüyasında, aslanda kuyruk olacağına, kendi rüyasında horozda baş olmalıdır. Kendi kararlarını kendisi vermelidir. Başkalarının himayesi altında, izin verilen kadar yaşama şansınız vardır.

 Kitap kapak çalışmasında, Mankurt adlı çalışmasını bana verdiği için Heykeltıraş Maksut Kesiciye teşekkür ederim.”

Özgeçmişi:

Bekir Bayraktar, 1980 yılında Uşak ili Ulubey ilçesi Çamlıbel Köyünde dünyaya geldi.

İlk öğrenimini köyde ortaokulu Ulubey ilçesinde, lise eğitimini de Eşme Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamladı.

Lise bitiminde uzun süre Denizli’de fabrikalarda elektrikçi olarak çalışan yazarımız, 2003 yılında askere gittim. Askerlik dönüşü bir müddet kendi işyerinde çalıştı.

Daha sonra KPSS sınavını kazanarak TEDAŞ’ta elektrikçi olarak çalıştı.

Yine KPSS aracılığı ile girdiği, Uşak Adliyesi ve DDY’de çalışan Bekir Bayraktar, şimdi DDY’de elektrik teknisyeni olarak Aydın ilinde çalışmakta ve burada ikamet etmektedir.

Bayraktar, hem çalışıp hem de aynı anda Elektrik yüksekokulu ile Felsefe bölümünden mezun olarak 2 üniversite birden bitirdi.

Yazarımız evli ve bir kız babasıdır.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler