Kapalı pazaryeri şemsiyeci dükkânına döndü

Adı kapalı pazaryeri olan Çarşamba pazarının üstü açılınca pazarcı esnafı sıcaktan korunmak için pazaryerini rengârenk şemsiyelerle doldurdu.
Kapalı pazaryeri şemsiyeci dükkânına döndü

Çarşamba günü kurulan pazarı ziyaret eden İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesinin pazaryerinde yaşanan belirsizliğe son vermesini istedi. Savaş, çaresiz kalan pazarcıların ceplerinde para vererek aldıkları şemsiyelerle kendilerini ve ürünlerini korumaya çalıştığını kaydetti.

Geçtiğimiz ay rüzgârdan çatısı uçan ve kalan parçaların tehlike yarattığı için Uşak Belediyesi tarafından alınması ile üzeri açık kalan pazaryeri için ne olacağını kimse bilmiyor. Pazaryerini kaldıracağını söyleyen Uşak Belediyesi de bu konuda henüz hiçbir adım atmadı.

Çarşamba günü kurulan pazaryerini ziyaret eden İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve parti yöneticileri esnafın sorunlarını dinledi ve görüş alışverişinde bulundu.

Pazaryeri izlenimlerini aktaran Savaş, “Üstü açılınca güneş ve yağmurdan korunmak isteyen esnaflar bize, ceplerinden biner lira vererek 2-3 şemsiye aldıklarını belirtti.

Pazaryeri esnafının en büyük derdi ise belirsizlik. Uşak Belediyesi yetkilileri zaman zaman gelip pazaryerini boşaltmalarını istiyormuş. Ama gidecekleri alternatif yer göstermiyorlarmış.

Pazaryerini de ne yıkıyorlar ne de yapıyorlarmış. Pazarcı esnafının en büyük endişesi,  pazaryerini boşalttıkları takdirde geri gelememek. Uşak Belediyesi, binlerce insanın ekmek yediği böyle bir yerin konusunu sürüncemede bırakmamalı, belirsizliği bir an önce gidererek esnafımızın ve ailelerinin rahatlamasını sağlamalıdır.

Pazaryerinde tüm esnafı dolaşarak dertlerini dinledik. İYİ Parti olarak konunu takipçisiyiz. Bu konuda kamuoyu oluşturup geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapmayı planlıyoruz. İYİ parti olarak sonuna kadar esnafımızın yanındayız” dedi.

İlgili Haberler