Sivaslı ilçesinde “1. Tarhana Yarışması” düzenlendi

Sivaslı İlçesinde “1. Tarhana Yarışması” düzenlendi. En güzel tarhana çorbasını pişirmek için Sivaslılı hanımlar 3 kişilik jüri karşısında en güzel tarhana çorbasını pişirmek için dakikalarca ter döktü.
Sivaslı ilçesinde “1. Tarhana Yarışması” düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene uygulamaya koyulan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Sivaslı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi tarafından “1. Uşak Tarhana Yarışması” yapıldı.

Sivaslı Halk Eğitim Merkezi (HEM)  Müdürlüğü Merkez binasında gerçekleştirilen yarışmada Sivaslı ilçe merkezi, belde ve köylerinde ikamet eden kadınlar tarhana konusunda hünerlerini sergilediler.

Yarışmada Jüri üyesi olarak Sivaslı HEM Müdürü İlker Yelken, Sivaslı HEM Müdür Yardımcısı Feridun Can ve Sivaslı Anadolu Lisesi Müdürü Alime Çelik görev yaptı. Yarışmacılar tarafından hazırlanan tarhanalar; kıvamı, kokusu, lezzeti, görselliği, sunumu vb. kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirmeye alındı.

Yarışmayı Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve Sivaslı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aksoy da ziyaret ederek yarışmacılara başarılar dilediler. 

Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın: “Bu sene ilkini düzenlediğimiz Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Uşak Tarhanası Yarışmasını düzenleyen halk eğitim merkezi müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve de aynı zamanda yarışmaya katılan ev hanımlarımızın da her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlerin bakanlığımızın bir politikası olarak hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılmasına katkı sağladığı gibi şeker hastalığına faydalı, sindirimi rahatlatan, tansiyonu düşüren, çeşitli hastalıklara karşı koruyan bir doğal bir antioksidan olan Uşak Tarhanasının da reklamının yapılması açısından değerli buluyorum. İmkânlar ölçüsünde benzer faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yarışmada jüri heyeti olarak görev yapan komisyonun başkanı Sivaslı Anadolu Lisesi Müdürü Alime Çelik: “Bu sene birincisi düzenlenen yarışmada birbirinden lezzetli tarhanalar tattık. Hepsinin ellerine sağlık. Yarışmaya katılan bütün yarışmacıları tebrik ederiz. Hepsi kazanmayı hak ediyordu. Sıralamayı sadece sunum vb. küçük detaylar belirledi.” dedi.

Yarışmada Server Yeleğen birinci, Esen Yakar ikinci, Ferya Akın üçüncü oldu.   

İlgili Haberler