Uşak Üniversitesi'nde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy paneli düzenlendi

Uşak Üniversitesi'nde 'İstiklal Marşımızın Simgesel Değeri ve Mehmet Akif Ersoy’un Sanatçı Kimliği' adlı panel düzenlendi. Panele Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katıldı.
Uşak Üniversitesi'nde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy paneli düzenlendi

Uşak Üniversitesi'nde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy paneli düzenlendi - Uşak Üniversitesi'de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Tarih Topluluğu tarafından 'İstiklal Marşımızın Simgesel Değeri ve Mehmet Akif Ersoy’un Sanatçı Kimliği' adlı panel düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın katılım gösterdiği panelin moderatörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Çolak üstlendi. Uşak Üniversitesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Tunç konuşmacı olarak yer aldı. 

REKTÖR SAVAŞ: ''ONU ANLAYAN NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Programa katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıldönümüne özel düzenlenen programda açıklamalarda bulundu. Rektör Savaş, konuyla ilgili olarak ''Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını, kutsal değerleri için mücadele azmini, birlik ve beraberliğinden doğan gücünün yansıması olan İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif Ersoy'u, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’'ü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum'' diyerek söze başladı. Rektör Savaş, ''İstiklal Marşımızın her mısrası, her bir dörtlüğü, okuduğumuzda bize büyük bir heyecan vermektedir. Mehmet Akif tüm şiirlerinde tarihimizi, Çanakkale’yi, İstiklal mücadelemizi ve gençliğimizi anlatmıştır. Onu anlayan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. Bir kez daha Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyorum. Programımıza konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Gökhan Tunç’a ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler