Uşak TükoDer Başkanı açıkladı! Tüketicinin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartılmalı

TükoDer Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, tüketicilerin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartılması yönünde çalışmaları desteklediklerini belirterek önemli açıklamalara yer verdi.
Uşak TükoDer Başkanı açıkladı! Tüketicinin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartılmalı

Uşak TükoDer Başkanı açıkladı! Tüketicinin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartılmalı - Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, tüketiciler için açıklamalara yer verdi. Önemli açıklamalara imza atan Demiröz,  tüketicilerin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartılmasına ilişkin yapılan her çalışmaya destek vereceklerini açıkladı. TükoDer’in ülkenin dört bir yanında tüketicilerin bilinçlenmesi, örgütlenmesi, tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele ettiklerini belirti.

15-21 MART DÜNYA TÜKETİCİ HAFTASINA DİKKATİ ÇEKTİ

Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz, ''Tüketicilerimizin, Tüketici Kanununu ve yönetmeliklerin sağladığı hakları bilmesi ve kendi haklarını koruyabilmesine yardımcı olabilmek için, 15/21 Mart Dünya Tüketici Haftası süresince, ülkemizin pek çok il ve ilçesinde düzenleyeceğimiz toplantılar, dağıtacağımız bildiri ve broşürlerle tüketicilerle buluşuyoruz. Ülkemizde tüketiciler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve yönetmeliklerle korunmaya çalışılmaktadır. Kamu yöneticilerimizin, tüketicilerin korunması amacıyla çağdaş yasa ve yönetmelikler çıkartmasını, bu yöndeki çalışmalarını önemli ve değerli bulmakta ve desteklemekteyiz. Ancak, bütün bu gelişmelere rağmen; tüketiciler, tam anlamıyla korunamadığı gibi tüketici hak ihlalleri artarak devam etmektedir.'' ifadelerine yer verdi.

TÜKETİCİNİN BEKLENTİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Tüketicilerin de beklentilerinin oldıuğuan değinen Demiröz, tüketici haklarının bilinmesi, haklarını koruyup savunabilmesi ve hak ihlallerine karşı yasal yollara başvurmasınin önemine dikkati çekti. Deniröz, ''Tüketici örgütlerine üye olması, aktif olarak görev ve sorumluluk almasıdır. Tüketici örgütleri olarak, dün olduğu gibi bugünde her platformda elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak, yeni ve kalıcı kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam etmekteyiz. Türkiye Tüketici Hareketi (TTH) Platformu, önümüzdeki dönemde Tüketici Dernekleri Konfederasyonunu oluşturmak üzere çalışmalarına devam etmektedir. TTH Platformu içinde yer alan tüm tüketici örgütleri ve dernekleri, kendi faaliyetlerini özgür ve bağımsız bir şekilde sürdürmelerinin yanı sıra özellikle toplumun tamamını ilgilendiren hak ihlallerine karşı güçlerini ve olanaklarını birleştirerek çok daha güçlü, etkin ve kurumsallaşmış bir yapıya kavuşarak tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesi sürecine, önümüzdeki dönemlerde ivme kazandıracağına inanmaktayız.'' dedi. Sözlerini sonlandıran Demiröz, tüketicileri haklarını koruma ve bilmeye davet ederek süreçte desteklerinin devam edeceğini bildirdi.

İlgili Haberler