Uşak Müftülüğü yeni binası temeli atıldı

Uşak İl Müftülüğü için yaptırılan yeni hizmet binasının temeli, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katılımıyla atıldı.
Uşak Müftülüğü yeni binası temeli atıldı

Ünalan Mahallesi Müjde Sokakta Cumhuriyet İlk Okulu bitişiğinde bulunan yeni il müftülük binası için temel atım töreni düzenlendi. Pandemi kurallarının göz önüne alınarak sade bir şekilde düzenlenen törene; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve İl Müftüsü Kazım Güzel katıldı.

Müftü Kazım Güzel, Uşak il Müftülüğünün mevcut binasının yetersiz geldiğini, burada yapılacak modern bir bina ile Uşaklılara daha güzel ve eksiksiz hizmet verileceğini dile getirdi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ta mübarek Ramazan ayının güzel bir gününden Uşak için hayırlı bir bina temeli attıklarını belirterek, düğmeye basarak ilk betonu döktü.

BİNA 650 METREKARE KAPALI ALANA İNŞA EDİLECEK

Çok amaçlı olarak tasarlanan yeni Müftülük binasında; Müftülük makamı, 4-6 yaş Kur’an kursu salonu, Hac umre bürosu, gençlik merkezi, kitap kafe, mescit, toplantı ve konferans salonları, nikâh salonu ve eğitim odaları olmak üzere 650 metrekare kapalı alana inşa ediliyor.

Yeni İl Müftülük binası inşaatının 2 yıl süreceği ve 2023 yılında hizmete gireceği öğrenildi.

ARSA TAKAS YOLU İLE ELDE EDİLDİ

Uşak İl Özel İdaresi ve Milli Emlak Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma gereği, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait ve imar planındasağlık tesisi olarak ayrılan Cumhuriyet İlkokulu bitişiğindeki boş arsa, İzmir yolu üzerindeki mülkiyeti Uşak İl Özel İdaresine ait, eskiden Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü kamyonlarını garajı olarak kullanılan alanla takas edildi.

(SALİH KILINÇ/UŞAK)

İlgili Haberler