Sosyete çiftçiler tam kapanmadan muaf olmak için kuyruk oluşturdu

Uşaklı çiftçiler, 29 Nisan'da başlayacak olan tam kapanmadan kendilerini muaf tutacak çiftçi belgesini alabilmek için ziraat odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak, bir dönüm arazisi olan ve hobi bahçesinde yeri olanlar da Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) çıkarmak için Uşak Ziraat Odası’na koşunca kuyruklar oluştu.
Sosyete çiftçiler tam kapanmadan muaf olmak için kuyruk oluşturdu

Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağının açıklanmasının üzerinden geçen 3 gün boyunca Uşak Ziraat odası Önünde uzun kuyruklar oluştu.

Tam kapanma kapsamındaki kısıtlamalardan çiftçilerin muaf olacağının açıklanması üzerine Uşak’ta birçok çiftçi Ziraat Odası'na hücum etti.

Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi alarak kısıtlama süresince tarımsal faaliyetlerini sürdürmek isteyenler, sabah erken saatlerden itibaren Barboros Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Odası önüne gelerek kuyruklar oluşturdu.

Yoğunluk üzerine Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık sık sık caddeye inerek, kalabalığı sosyal mesafe ve maske takma kuralına dikkat etmeleri yönünde uyardı.

KÖYÜNDE BİR KARIŞ TOPRAĞI VE HOBİ BAHÇESİNDE YERİ OLAN DA ÇKS’YE BAŞVURDU

Köyünde biraz bahçesi olan veya hobi bahçesinde yeri olan vatandaşlarda 17 gün sürecek olan tam kapanma yasağından muaf olabilmek için ÇKS belgesi çıkarmaya koşunca Ziraat Odası önünde uzun kuyruklar oluştu.

Sıra çok olunca durumdan hoşnut olmayan gerçek çitçiler, yasağı delmek üzere vakitlerini çalan bu tipteki başvuru sahiplerine ‘sosyete çiftçisi’ unvanını taktı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler