Uşak’tan deprem bölgesine uçakla battaniye gönderildi

Kahramanmaraş merkezli iki depremin art arda yaşanması ile 10 ilde büyük yıkım meydana geldi. Depremlerde 10 ilde hayat dururken yardım elini uzatan Türk halkı ilk günden bu yana desteklerini sürdürüyor.
Uşak’tan deprem bölgesine uçakla battaniye gönderildi

Uşak’tan deprem bölgesine uçakla battaniye gönderildi - 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeli iki deprem Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya'da büyük yıkıma yol açtı. AFAD, tarafından yapılan son açıklamada 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığı bildirdi. Depremde, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığı açıklandı. 

UŞAK'TAN DEPREM BÖLGESİEN YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Yaşanan ağır yıkımın yaraları sarılmaya çalışılırken ilk günden yardım elini uzatan vatandaşların her türlü yardımı da depremzedelere ulaştırıldı. Yardım kampanyalarına katılan Uşaklıların yanı sıra Uşak Belediyesi de kente battaniye ve ekmek gönderildiğini açıklamıştı. Afet bölgesinde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle battaniye ihtiyacı devam ederken  Uşak'tan 12 bin battaniyenin daha gönderildiği kaydedildi. 

UŞAK VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Uşak Valisi Turan Ergün, Karayolları’nda yaşanan aksaklıklar nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 ayrı uçakla Adana’ya 12 bin 500 battaniye gönderildiğini açıkladı.

Vali Ergün, Uşak Havaalanı’nda yaptığı açıklamalarda gıda, giyim tarzı bir çok yardım gönderdiklerini ama ana yardımın uzmanlık alanlarının battaniye olduğunu ve deprem bölgesine bugüne kadar toplamda 730 bin battaniye gönderdiklerini, bu zamana kadar da gönderilen battaniyelerin yaklaşık olarak yüzde 90’nın deprem bölgesinde depremzedelere ulaştığını kaydetti. Battaniyelerin, vatandaşlar, polis ve askerlerin uçaklara yüklenmesiyle birlikte deprem bölgelerine dağıtılmak üzere Adana’ya hareket etti.

İlgili Haberler