Uşak Belediyesi devam eden projelerini açıkladı

Uşak Belediyesi çeşitli projeler düzenlemeye devam ediyor. Uşak halkını projeler konusunda bilgilendiren belediye, devam eden bir proje hakkında bilgilendirme yaptı.
Uşak Belediyesi devam eden projelerini açıkladı

Uşak Belediyesi, yardım programlarının yanı sıra düzenlediği projelerle de bölge halkının dikkatini çekmeye devam ediyor. Uşak Belediye Başkanlığı tarafından resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan projelere ilişkin bilgiler paylaşarak güncel durumu bildiriyor.

UŞAK BELEDİYESİ ÇİFTÇİLER İÇİN PROJE GELİŞTİRDİ

Uşak Belediyesi, ''İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Uşak Belediyesi Protokolü'' adıyla yayımladığı bilgilendirme bülteninde projenin amacını da açıkladı. Projenin amacına dair yapılan açıklamada ise ''Bu protokolün amacı; Uşak Belediyesi ile Uşak Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında tarafların sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik,tarımsal yeniliklerin denenmesi,İl genelinde yetiştirilmesi planlanan sebze,meyve, tarla ve bahçe bitkilerinin uyumluluk denemelerinin yapılması, elde edilen sonuç ve bilgilerin çiftçiler ile paylaşılması, bu amaçla tarımsal yayım hizmetlerinin yapılması, deneme çalışmalarının yapılabilmesi için Belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan belirlenecek uygun parsellerin protokolde belirlenen amaçlar için kullanıma açılmak suretiyle çalışmaların kararlaştırılan zaman diliminde işbirliği içinde yürütülmesidir.'' ifadelerine yer verildi.

Proje başlangıcı 13 Ocak 2023 olarak açıklanırken devam eden projeler arasında yer aldığı da bildirildi. İmzalanan protokol hakkında verilen bilgilerde de şu ifadeler yer aldı; 

''Bu protokolün amacı; Uşak Belediyesi ile Uşak Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında tarafların sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik,tarımsal yeniliklerin denenmesi,İl genelinde yetiştirilmesi planlanan sebze,meyve, tarla ve bahçe bitkilerinin uyumluluk denemelerinin yapılması, elde edilen sonuç ve bilgilerin çiftçiler ile paylaşılması, bu amaçla tarımsal yayım hizmetlerinin yapılması, deneme çalışmalarının yapılabilmesi için Belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan belirlenecek uygun parsellerin protokolde belirlenen amaçlar için kullanıma açılmak suretiyle çalışmaların kararlaştırılan zaman diliminde işbirliği içinde yürütülmesidir.'' 

Öte yandan Uşak Belediyesi tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi almak için resmi internet sitesini ziyaret edebilir ya da ALO 153 numaralı telefon araacılığı ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Haberler