CHP Uşak İl Sekreteri Yazgan görevinden istifa ettiğini duyurdu

CHP Uşak İl Sekreteri Sevinç Soyer Yazgan, 2023 genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini bildirdi.
CHP Uşak İl Sekreteri Yazgan görevinden istifa ettiğini duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Sekreteri olarak görev yapan Sevinç Soyer Yazgan, görevinden istifa etti. İstifa nedeni olarak 2023 Genel Seçimleri kapsamında aday olmasını göteren CHP Uşak İl Sekreteri Yazgan, Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Uşak İl Sekreteri Yazgan, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

2023 Genel Seçimlerinde CHP'den Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Yazgan, ''Bir neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreterliği görevimden milletvekili aday adaylığı için istifa ettim.'' dedi. İstifa nedenini açıklayan Yazgan bir de basın topnatısı düzenleyeceğini belirtti. 28 Ocak tarihini işaret eden Yazgan, ''28 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te il binamızda yapacağım basın açıklamasıyla duyuracağım. Tüm halkımız davetlidir.'' ifadelerini kullandı. Öte yandan  CHP Uşak eski İl Başkanı Ali Karaoba da il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu açıklamış, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da Uşak Milletvekili aday adayı olduğunu belirmişti.

SEVİNÇ SOYER YAZGAN KİMDİR?

1985 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakultesinden mezun olan Yazgan, Sağlık Bakanlığı'nda göreve başladı. Artvin Yusufeli, Artvin Merkez, Uşak Sivaslı, Ankara Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Uşak Devlet Hastanesi'nde çalıştı. 2005 yılında İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğün'den emekli olan Yangan, 2006 yılından itibaren Uşak Merkez Sevinç Eczanesi Mesul Müdürü ve sahibidir. 6 Aralık 2015 tarihinde ise CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapmıştır. Son olarak CHP Uşak İl Sekreteri olarak görev yapan Yazgan, 2023 seçimlerinde aday olabilmek için görevinden istifasını vermiştir.
 

İlgili Haberler