Uşak Müftüsü Burhan Çakır'dan açıklama! Halka hizmet Hakka hizmettir

12 Kasım 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erzincan İl Müftülüğü'nden Uşak İl Müftülüğü'ne atanan Burhan Çakır görevine başlayarak ilk açıklamayı yaptı.
Uşak Müftüsü Burhan Çakır'dan açıklama! Halka hizmet Hakka hizmettir

Erzincan İl Müftüsü görevinden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Uşak İl Müftülüğü'ne atanan Burhan Çakır, görevine başladığını bildirdi. 12 Kasım 2022 tarihli Kararname ile Uşak'ta yeni görevine başlayan Burhan Çakır'dan ilk açıklama yaptı. Yeni göre başlaması ile ilgili açıklama yapan Müftü Burhan Çakır, Uşak halkına seslendi.

ÇALIŞMALARDA BAŞLADIKLARINI BİLDİRDİ

Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, yeni görevini tüm Uşaklılarla ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sürekli istişarelerde bulunarak başarılı bir şekilde yürütmeye çalışacağını aktardı. Müftü Çakır, ''Öncelikle sorumluluğu ağır, şerefi yüce olan bu görevimin tarihi Kral Yolu üzerinde bulunan ve birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış olan  Uşak ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Yüce Rabbimizden en büyük dua ve niyazım, Uşağımıza hizmet ederken yardım ve desteğini üzerimizden eksik etmemesi, bizi istikametinden ayırmaması, daima sevdiği ve hoşnut olduğu hayırlı ve verimli çalışmalar yaparak rızasını kazanabilmeye bizi muvaffak kılmasıdır.'' ifadelerini kullandı. Bu görevi yürütürken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisine verdiği görev ve yetkiler dahilinde toplumun her kesimini kucaklayacak ve kuşatacak bir din hizmeti vermeye gayret edeceğini kaydeden Müftü Çakır, ''Din hizmetini yürütürken hizmetlerimizin temelinde sevgi, saygı, tevazu, istişare, paylaşma, şeffaflık ve dürüstlük ön planda olacaktır.'' dedi.

UŞAKLILARDAN DESTEK İSTEDİ

Uşak halkına seslenen Müftü Çakır, ''Hizmetlerimizi yürütürken riya, gösteriş, kibir ve insaniyetten uzak, temeli ihlas ve samimiyete dayalı yalnızca Allah'ın (CC) rızasını gözeterek, tüm kamu kurum ve kuruluşları İlimizde var olan vakıf, dernek, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve din gönüllüsü kardeşlerimizle istişare içerisinde olacağız. Bu ulvi görevi yürütürken merkezden İlçelere, en ücra köşedeki mahalleye ve köylere varıncaya kadar din hizmetini bir ibadet anlayışı içerisinde, zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz koşturan vefakâr, cefakâr her kademedeki daire personelimiz, din gönüllüsü kardeşlerimiz ve Siz Uşaklı kardeşlerimizle birlikte başaracağız.'' diyerek ''Düsturumuz; Halka hizmet, Hakka hizmettir.'' ifadelerine yer verdi. Müftü Çakır açıklamasını şu ifadelerlee sonlandırdı; ''Bugüne kadar Uşak'ımıza güzel hizmetlerde bulunmuş bizden önceki müftülerimize teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da Rabbimden sağlık, sıhhat, afiyet, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni görevimin ülkemiz, milletimiz, Uşak’ımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor Uşaklı kardeşlerimin hayır dualarını ve desteklerini bekliyorum.''

İlgili Haberler