Uşak’ta geleceğin mucitleri yetişecek

Uşak Kendin Yap Atölyelerinin Açılışı Vali Funda Kocabıyık’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
Uşak’ta geleceğin mucitleri yetişecek

Zafer Kalkınma Ajansı Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında Uşak İl Millî Müdürlüğünce yürütülen Uşak Kendin Yap Atölyeleri Projesi çerçevesinde oluşturulan 5 farklı istasyondan oluşan atölye ile bir mobil atölyenin açılışı Vali Funda Kocabıyık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulunda gerçekleştirilen açılış programına Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak mobil kendin yap atölyesinde incelemelerde bulunan Vali Funda Kocabıyık, sonrasında katılımcılarla birlikte 5 adet istasyonun yer aldığı kendin yap atölyesinin açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesimi sonrasında atölyelerde incelemelerde bulunan Vali Funda Kocabıyık, İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve öğretmenlerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alıp öğrencilerle sohbet etti. Yapılan çalışmaların başarılı ve ümit vaat edici olduğunu belirten Vali Funda Kocabıyık, öğretmen ve öğrencileri yaptıkları yaratıcı ve güzel çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“GÜNÜMÜZDE EN DEĞERLİ YATIRIM; EĞİTİM”

Açılışta bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık günümüzde en değerli yatırımın eğitim; en önemli gücün bilgi ve teknoloji olduğunu vurgulayarak “Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen ‘Kendin Yap Atölyeleri’nin açılışını gerçekleştirdik. Temel Algoritma ve STEM, Robotik ve Kodlama İstasyonu, Girişimcilik İstasyonu, Endüstriyel Tasarım İstasyonu ve Geri ve İleri Dönüşüm İstasyonu’ndan oluşan atölyelerimiz, Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulunda yer alıyor. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla mobil atölyemiz de hizmet verecek. Mobil atölye ile de dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Öğrencilerimize ve ilimize hayırlı olsun.” dedi. 

Açılış programının ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Funda Kocabıyık, öğretmenlerle uzun süre sohbet etti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler