TOKİ’nin Uşak’ta sattığı arsalar TBMM gündemine taşındı

Uşak’ın gözde semtlerinden TOKİ evlerinde bulunan birisi 60 bin metrekare, diğeri 38 bin metrekarelik toplam 98 bin metrekare iki arazi, 9 ve 10 Haziran tarihlerinde ihale yolu ile satışa çıkarılmasına bir tepki de TBMM’den geldi.
TOKİ’nin Uşak’ta sattığı arsalar TBMM gündemine taşındı

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası eski başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan’dan gündem dışı konuşmak üzere söz hakkı istedi.

Söz hakkı verilmesi üzerine Uşak’ta TOKİ’nin yaptığı satışı eleştiren Yılmaz, “Asli grevi, imara uygun arsalar ve dar gelirli yurttaşlar için konut üretmek olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),bu görevini unutarak emlakçılık yaptığı herkesin bildiği bir durumdur.

Sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi harekete geçirip gelir artışının sağlayacağı nakit akışı ile iş yapmak yerine imar planlarında yeşil alanlara, çocuk parkı ve spor tesisine ayrılan arsaları, tarla vasfı ile satarak kaynak yarattığını sanan TOKİ, haziran ayı başlarında 32 ilde 278 gayrimenkulü satışa çıkarmıştır. 2. Etap TOKİ binalarının tam ortasında bulunan ve kamusal kullanıma ayrılan arazilerin 2 adedi Uşak ilindedir. Bu imar bilgisi ile TOKİ’den konut alan vatandaşlar TOKİ’nin kendilerini aldattığını ve yanılttığını düşünmektedir “ ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler