TOKİ, Uşak’ta satamadığı arsayı yeniden ihaleye çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 9 ilde 187 arsayı satışa açık artırma yöntemi ile satışa sundu.
TOKİ, Uşak’ta satamadığı arsayı yeniden ihaleye çıkardı

Satışa sunulan arsalar arasında daha önce satışa sunulan Uşak TOKİ Evlerinde bulunan 38 bin metrekarelik arsa da var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 9 ilde 187 arsayı açık artırma yöntemi ile ihaleye çıkardı.

Konut ve ticaret alanı niteliğindeki arsalara alıcılar, yüzde 25 peşinat, 60 ay vade ile sahip olabilecek. Muhammen bedeli 431 milyon 460 bin lira olan toplam 589 bin 171 metrekare büyüklüğündeki Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Uşak’ta bulunan 187 arsa, açık artırmayla satılacak. Açık artıma Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında 6 Temmuz 20121 Salı günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Açık artırmaya Ayrıca internetten de "www.emlakyonetim.com.tr" teklif verilebilecek.

ARSALARA YÜZDE 25 PEŞİNAT, 60 AY VADEYLE SAHİP OLUNABİLECEK

Konut, ticaret ve turizm tesis alanı olan arsalara alıcılar, yüzde 25 peşinat, 60 ay vade ile sahip olabilecek.

Satışa sunulan arsalar arasında, Adana Sarıçam’da konut alanı, Aksaray Merkez’de ticaret alanı, Antalya’da konut, Elazığ’da konut, İstanbul’da ticaret, İzmir’de turizm tesis alanı ve Uşak’ta konut alanları bulunuyor.

Satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakyonetim.com.tr" internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TEPKİLER ÜZERİNE ALICI ÇIKMAMIŞTI

TOKİ evlerinde bulunan birisi 60 bin metrekare, diğeri 38 bin metrekarelik toplam 98 bin metrekare iki arazi, 9 ve 10 Haziran tarihlerinde ihale yolu ile satışa çıkarılmıştı.

Ancak, üzerinde futbol sahası, çocuk parkı ve su tevzi istasyonu gibi sosyal donatılar olan 38 bin metrekarelik alanın satışına TOKİ sakinleri tepki gösterince ihalede talipli çıkmamış, 60 bin metrekarelik diğer alanı ise Uşak dışında yaşayan Uşaklı bir işadamı tarafından satın alındığı iddia edilmişti.

(SALİH KILINÇ)

İlgili Haberler