Teşekkürler Uşak!!!

Asel bebeğe sahip çıktınız Şimdi tedavi için ABD yolcusu
Teşekkürler Uşak!!!

Haberini ilk kez www.usakgundem.com  İnternet Haber Sitesi’nin duyurduğu SMA Hastası Asel bebeğin tedavisi için gereken para, Uşaklıların gece gündüz demeden demeden yürüttüğü insanüstü gayretleri ile tamamlandı.

Bu müjdeli haberi büyük babası Uysal Güngör sosyal medya sayfasından duyurdu. Asel bebek ABD’ye uçmaya hazırlanıyor.

Dinç ailesinin Pınarbaşı beldesindeki evlerinin önü ise gerekli paranın tamamlandığı haberi üzerine bayram yerine döndü. Bütün yardımseverler evin önüne toplandı. Mutlulukları gözyaşlarına karıştı.

Bebeği için 2 milyon Euro paranın toplanmasının mimarı olan Genç Anne Saadet Dinç, “ben bu yola çıktığımda eşim ile 2 kişiydik. bize bu paranın toplanacağına kimse inanmamıştı. Şimdi binlerce kişi olduk.

Bütün hayırsever insanlara teşekkür ediyorum. İyilik yapmaktan vazgeçmeyin” dedi.

Doğuştan SMA hastası olan ve ikizini bu hastalık yüzünden kaybeden 3 yaşındaki Asel Dinç’in büyük babası Uysal Güngör duygularını, “Çıktığımız bu yolda bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan tüm destekçilerimizden ve dua eden herkesten Allah razı olsun. Torunum Asel için defalarca boşalttığınız o ceplerinizi rabim binlerce kez geri doldursun inşallah sizlere çok teşekkürler Asel’imin gönüllü ağabey ve ablaları o minicik kardeşleri minnettarız sizlere” şeklinde ifade ederek teşekkür etti.

BAŞARI GENÇ BİR ANNENİN İNANILMAZ MÜCADELESİ İLE GELDİ

İkisi de Sivaslı ilçenin Pınarbaşı Beldesinden olan Saadet Dinç (25) ve Rıfat Dinç (27) birbirlerini severek evlenir. Rıfat TIR şoförüdür. Yapılan muayenelerinde normal yöntemlerle çocuk sahibi olamayacakları anlaşılınca genç çift tüp bebek yöntemini dener ve ikincisinde yöntem başarılı olur. İkiz kızları olur. Adlarını Alya ve Asel koyarlar. Alya bebek bir buçuk aylıkken hareket edemez SMA hastalığı teşhis konur ve 7 aylıkken vefat eder.

Asel bebeğe de 3 aylıkken SMA teşhis konulur. Talihsiz bebek tüm hareket kabiliyetini kaybetmiş olarak yatağa bağlı yaşam savaşı vermektedir. Bugün 2 yaşında olan Asel bebeğin Yurt dışında tedavi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro para gerekmektedir.

Çocuğu için yardım kampanyası başlatan genç anne sosyal medyadaki paylaşımları ile de dikkat çekmekte ve biricik kızı için yardım istemektedir. Henüz 25 yaşında olan anne Saadet Dinç’in feryatları ve yardım çığlıkları sosyal medya üzerinden yerel ve ulusal basına taşınır.

Genç annenin ve Dinç ailesinin dramını ilk kez www.usakgündem İnternet Haber Sitesi 4 Aralık 2020 tarihli yayınında, “SMA Hastası Asel Bebek Yardımlarınızı Bekliyor” başlığı ile tüm kamuoyuna duyurur.

https://www.usakgundem.com/yasam/sma-hastasi-asel-bebek-yardimlarinizi-bekliyor-h6641.html

TÜM SİVASLI VE UŞAK ASEL BEBEK İÇİN TEK YÜREK OLDU

Asel bebeğin yaşaması için Sivaslı ilçesi ve Uşak’ta zaman karşı inanılmaz bir yarış başlar. Önce pazaryerlerinden hayırseverlerin katkıları ile elde edilen el emeği göz nuru ürünler satışa sunulur.

Özellikle genç genç kızlı erkekli insanlar işi gücü bırakır para toplamaya başlar. Uşak Barosu Genç Avukatlar online kampanyalarla  büyük yardım toplar. SMA hastası çocukları için yardım toplayan bir aile çocukları vefat edince topladıkları yardımı bu kampanyada Asel bebeğe bağışlar.

Uşak valiliği de resmi yardım hesabı açılması için onay verir ve sonuçta küçük Asel’in tedavisi için gerekli para toplanmış olur.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler