TBMM’de gece saatlerinde duyuruldu! 24 ay daha uzatıldı

Resmi Gazete'nin bugün sayısında önemli kararlar yer aldı. Aktarılan son habere göre www.resmigazete.gov.tr adresi üzerinden yayımlanan kararlarda TBMM'de alınan o karar dikkat çekti. Sürenin 24 ay daha uzatılmasına karar verildiği açıklandı.
TBMM’de gece saatlerinde duyuruldu! 24 ay daha uzatıldı

Aktarılan son habere göre Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin verilen izin süresinin yeni yıldan itibaren 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’de TBMM kararı şu şekilde duyuruldu:

TBMM KARARI

“1398 Hudut, Şümul, Miktar ve Zamanı Cumhurbaşkanınca Takdir ve Tayin Olunacak Şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Gerektiği Takdirde Türkiye Sınırları Dışında Harekât ve Müdahalede Bulunmak Üzere Yabancı Ülkelere Gönderilmesi, Bu Kuvvetlerin Cumhurbaşkanının Belirleyeceği Esaslara Göre Kullanılması ile Risk ve Tehditlerin Giderilmesi İçin Her Türlü Tedbirin Alınması ve Bunlara İmkân Sağlayacak Düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Tarafından Belirlenecek Esaslara Göre Yapılması İçin Anayasa’nın 92’nci Maddesi Uyarınca 2 Ocak 2020 Tarihli ve 1238 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararıyla Verilen ve Son Olarak 21 Haziran 2022 Tarihli ve 1320 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararıyla Uzatılan İznin Süresinin 2 Ocak 2024 Tarihinden İtibaren Yirmi Dört Ay Uzatılmasına Dair Karar”

17ARALIK 2015’TE İMZALANMIŞTI

Konuya ilişkin yayımlanan kararda bir yıl süren Libya Siyasi Diyaloğu’ndan sonra 17 Aralık 2015 yılında imzalanan anlaşma hatırlatıldı. Konu ile ilgili yayımlanan kararda şu ifade kullanıldı:

“Libya'da halen seçimlerin yapılamaması nedeniyle mevcut siyasi belirsizlik ve yönetim sorunu, büyük fedakarlıklarla sahada tesis edilen sükuneti riske atmakta ve kalıcı istikrara ulaşılması önünde ciddi engel oluşturmaktadır. Bu durum Libya'nın ve tüm bölgenin güvenliği bakımından endişeye yol açmaktadır”

24 AY DAHA UZATILDI

Saldırıların yeniden başlaması halinde Akdeniz havzası ve Afrika’daki çıkarların olumsuz olarak etkileneceği ifade edildi. Bu sebeple 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren Libya’ya asker gönderilmesinin 24 ay uzatılmasına karar verildiği açıklandı.