Tarihi Clandıras Köprüsünden özgürlüğe kanat çırptılar

Yozgat Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim Merkezi'nde yetiştirilen 175 kınalı keklik, Karahallı İlçesinde bulunan tarihi Clandıras Köprüsü üzerinden özgürlüğe uçtu.
Tarihi Clandıras Köprüsünden özgürlüğe kanat çırptılar

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer , Karahallı İlçe Kaymakamı Ahmet Gülderen ve Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu’nun da katıldığı etkinlikte 175 kınalı keklik doğal yaşam alanına salındı. Doğaya salınan kınalı kekliklerin korunmasını Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile köy muhtarları gerçekleştirecek.

“YABAN HAYATINI DESTEKLEMEK İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Doğanın, canlılarla ve canlıların uyumuyla güzel olduğunu vurgulayan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yaban hayatını desteklemek adına Karahallı ilçesinde, ava kapalı bölgede 175 adet kekliği doğaya saldıklarını kaydetti.

Kocabıyık, “Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğümüz ile birlikte nesli tehlike altına giren hayvanları koruma, yaban hayatını destekleme adına büyük bir çaba veriyoruz. Bu kapsamda bugün Karahallı ilçemizde ava kapalı bölgede 175 adet kekliği doğaya saldık. Doğal hayatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler