MURAT DAĞI’NDA SONDAJ YAPAN KURUM BELLİ OLDU

Uşak’ın tek içme suyu kaynağı olan Küçükler Barajı civarında maden aramak için sondaj çalışmaları yapıldığını, siz okurlarımıza bir önceki haberimizde duyurmuştuk.
MURAT DAĞI’NDA SONDAJ YAPAN KURUM BELLİ OLDU

Bölgede maden aranması için sondaj yapan kürüm bakın devletin hangi kurumu çıktı? Olaya ilk tepki gösteren parti teşkilatı hangi parti oldu?

Çevre örgütlerinin su kaynaklarında maden aranmasına tepkisi ne oldu? Köylüler bu işe ne diyor? Hepsi haberimizde.

UŞAK MİLLETVEKİLLERİNE VE HÜKÜMETE SESLENDİ

DEVA Partisi Uşak İl Başkanlığı ve Uşak Çevre Gönüllüleri Ayrancı (Comburt) Köyünde buluşarak burada yapılan maden arama sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.


 

DEVA Partisi Uşak İl Başkanı Mehmet Ali Taşlı, Uşak’ın tek içme suyu havzasında maden aranmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, parti olarak bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Yılmaz da köylülerin çok sinirli olduğuna dikkat çekerek burada her an olay çıkmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

DEVA Partisi Uşak İl Başkanlığı geçtiğimiz Cumartesi günü Ayrancı Köyünde düzenlediği bir çevre etkinliğine Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği’ni de davet etti. Burada bir araya gelen 2 grup Uşak’ın tek su kaynağı olan Küçükler Barajının hemen yanındaki Kutluca bölgesinde yapılan sondaj çalışmalarını görünce tepki gösterdi.

DEVA Partisi Uşak İl Başkanı Mehmet Ali Taşlı, “Burada çalışan kişiler Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) adına arama yaptıklarını söyledi. Akıl alır gibi değil, Uşak’ın tek sulama alanı. Buradan temin edilen su ile Uşak Merkez ilçede yaşayan yaklaşık 230 bin insan su içmekte, Banaz köylüleri de 16 bin 080 dekar alanda buradan aldıkları suyla tarım yapmaktadır. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir.

Hükümete ve Uşak Milletvekillerine sesleniyorum: Uşak’ın tek su kaynağının kullanılmaz hale gelmesine, Ege Bölgesinin bolluk ve bereket kaynağı Murat Dağı’nın yok olmasına engel olun” dedi.

KÖYLÜLER PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Saymanı Mevlut Yılmaz’ da şunları söyledi: “DEVA Partisi Uşak İl Teşkilatı Ayrancı Köyünde düzenlediği çevre ile ilgili bir etkinliğe bizi davet etti. Kutluca mevkiinde işçilerin bir takım çalışmalar yaptığını gördük. Bize MTA adına maden aramak için sondaj çalışması olduğunu söylediler.

Aynı çalışmanın Çokaran su kaynağının bulunduğu Yukarı Karacahisar köyünde de yapıldığına tanık olduk. Benim gözlemim bölgedeki köylüler patlamaya hazır bomba gibi. Orada işçilerin üzerine yürüdüler. Ben araya girdim. Maden arama çalışmaları devam ederse korkarım bölgede büyük çatışmalar yaşanabilir” şeklinde duyduğu endişeyi dile getirdi.

İlgili Haberler