Son seçim anketi açıklandı! Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy farkı yüzde 4,5 oldu

MetroPoll tarafından mart ayında yapılan anket sonuçları açıklandı.
Son seçim anketi açıklandı! Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy farkı yüzde 4,5 oldu

MetroPOLL Araştırma tarafından  11-14 Mart tarihleri arasında yapılan anketin sonuçları paylaşıldı. Yapılan bu ankete göre Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy farkının yüzde 4,5 olduğu gözlendi. MetroPoll Araşatırma tarafından yapılan anketin sonuçlarına bakılacak olursa Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 42,1 olurken Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,6 olarak çıktı. Aradaki oy farkı ise yüzde 4,5 oldu.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2023 seçim tarihi ise 14 Mayıs 2023 tarihi olarak belirlendi. İlan edilen bu tarihin ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belirlendi. Yapılan açıklamalara göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun yanında 14 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanı adayı olarak seçilen diğer isimler ise Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan oldu. Sinan Oğan ile Muharrem İnce seçmen imzası ile 100 bin imzaya ulaşarak cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandılar. 

OY FARKI YÜZDE 4,5 OLDU

MetroPoll tarafından yapılan anketin sonuçları açıklandı. 11/ 14 Mart tarihlerinde yapılan ankete göre Cumhur İttifakı'nın aldığı oy oranı yüzde 42,1 oldu. Millet İttifakı'nın aldığı olay ise yüzde 37,6 oy oldu. Görüldüğü gibi aradaki oy farkı 4,5 olarak ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU İLE ERDOĞAN ARASINDA KIYASIYA REKABET

MetroPoll tarafından mart ayında yapılan anketin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında fark ise göze çarptı. Yapılan anketin sonucuna göre Kılıçdaroğlu diyenlerin oy oranı yüzde 44,6 olurken Erdoğan diyenlerin oy oranı ise yüzde 42 oldu. Bu iki isim arasındaki oy farkı ise yüzde 2,6 oldu.

İlgili Haberler