Anket Sonuçlarına Göre Türkiye’nin Yarısı Erdoğan’ın Görevini Onaylamıyor.

MetroPOLL Araştırma Şirketi geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir ankete imza attı. Türkiye'nin Nabzı Şubat 2021 isimli ankette Erdoğan’ın görevinin onaylanma durumu ölçülmeye çalışıldı.
Anket Sonuçlarına Göre Türkiye’nin Yarısı Erdoğan’ın Görevini Onaylamıyor.

İşte Ankete Dair Detaylar

MetroPOLL Araştırma Şirketi zaman zaman gerçekleştirmiş olduğu anketlerle ses getiriyor. Siyasi boyutta halkın nabzını ölçme çalışmalarıyla bilinen şirket, geçtiğimiz günlerde oldukça ilgi çekici bir araştırmanın altına imza atma başarısı gösterdi.

Şirketin gerçekleştirdiği araştırma halihazırda Cumhurbaşkanı görevini üstlenmekte olan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış tarzının onaylanıp onaylanmadığı gösterir nitelikteydi. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylayanlar ile onaylamayanlar arasındaki fark oldukça düşüktü.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz sorusu yöneltilen bireylerin yüzde 47,8’i onaylamadığını açıkladı. Öte yandan Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylayanların oranı ise yüzde 46 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı’nın görevini yapış tarzını onaylayanların ve onaylamayanların oranının birbirine oldukça yakın olması ise dikkat çekti. Ankete katılanların yüzde 6,2'si konuya dair bir fikir beyan etmek istemediğini belirtti.

Bahsi geçen anket hem tüm vatandaşları içerir şekilde hem de parti bazlı gerçekleştirildi. AKP, CHP, MHP, HDP ve İYİ Partili bireylerin oluşturduğu araştırma sonuçları ise şu şekilde şekillendi: araştırmaya katılan AKP seçmenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış şeklini onayladıklarını belirten bir oran ortaya koydu. AKP seçmeni bahsi geçen soruya yüzde 85,5 oranında onaylıyorum yanıtını verdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış şeklini yüksek oranda onaylayan bir diğer grup ise yüzde 66.4 ile MHP seçmeni oldu. CHP, HDP ve İYİ Parti seçmelerinin ise Erdoğan’ın görevini yapış şeklini onaylamadığını belirten seçimlerde bulundu.

Seçimlerde İYİ Parti’ye oy veren vatandaşlar, anketin sorusuna yalnızca yüzde 8,7 oranında onaylıyorum yanıtını verdi. Bu oran HDP ve CHP seçmeninde ise daha da düşüktü. CHP seçmeninin yüzde 6,1'i Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaydı. HDP seçmeni olup da anket sorusuna onaylıyorum yanıtını veren kişilerin oranı ise yüzde 4,4 şeklindeydi. MetroPOLL Araştırma Şirketi bilindiği üzere her ay Türkiye’nin Nabzı anketi gerçekleştiriyor.

İlgili Haberler