TOKİ, “spor tesisi ve yeşil alan” arsasını satışa çıkardı. İYİ Parti “Rant satışı” dedi.

Uşak TOKİ evlerinde bulunan mülkiyeti TOKİ’ YE ait 2 arsanın satışa çıkarılması, TOKİ sakinleri tarafından tepki ile karşılandı. İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, TOKİ’nin toplam 98 bin metrekarelik 2 alanı satışa çıkarmasının etik olmadığını belirterek, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan TOKİ halkının yanında olmasını istedi.
TOKİ, “spor tesisi ve yeşil alan” arsasını satışa çıkardı. İYİ Parti “Rant satışı” dedi.

Uşak’ın gözde semtlerinden TOKİ evlerinde bulunan birisi 60 bin metrekare, diğeri 38 bin metrekarelik toplam 98 bin metrekare iki arazi, 9 ve 10 Haziran tarihlerinde ihale yolu ile satışa çıkarılıyor.

TOKİ evlerinde satılacak arsa üzerinde basın açıklaması yapan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş,   imar planlarında rekreasyon ve spor alanı olan arsaların satışına tepki göstererek “Bu basit bir satış değildir. Rant amaçlı olduğu çok açıktır” ifadesini kullandı.

İşte Savaş’ın basın açıklamasından bazı başlıklar:

“Şu anda içerisinde bulunduğumuz yaklaşık 40 bin metrekarelik ağaçlandırılacak bir yeşil alanın satışına dur demek için buradayız.

Uşak Belediyesi imar planında bu 40 bin metrekarelik alan ağaçlandırılacak alan, futbol sahası ve çocuk parkı olarak gösterilmektedir. Bu alan rekreasyon alanı olarak tasarlanıp, yürüyüş alanı, koşu parkı ve dinlenme ünitelerinin olması gerekirken satışa sunulacak hale getirilmiştir. Haziran ayının 9 ve 10. günlerinde düzenlenecek ihale ile satışa sunulacaktır.

Ağaca, ormana ve çocukların oyun alanına saygısı olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Sayın Belediye Başkanın bu duruma el atmasını istiyoruz. Belediye yönetiminin ivedilikle bu konuya el atmasını istiyoruz. Belediye yönetiminin bu konuda tavır almasını ve TOKİ vatandaşlarından yana çıkmasını istiyoruz.

(İmar planı göstererek) şu gördüğünüz alan 38 bin 150 metrekarelik bir alandır.  Burası imar planında yeşil alan ve sosyal tesis alanıdır.

Bir diğer 60 bin metrekarelik alanda satışa sunulmaktadır. Maalesef TOKİ amacının dışına çıkmıştır. Burada şunu sorarım: “TOKİ’ nin amacı arsa alıp satmak ve kar etmek midir? TOKİ sağlıklı konutlar ve yaşama alanları üretmek için kurulmuş bir kuruluştur. Emlakçilik ya da arsa ofisi değildir.

Karaağaç mahallesinde dar gelirliler için çöplük üzerine layık görenler, böyle güzel bir yeri de müteahhitlere layık görmektedir. Konuyu da İYİ parti olarak İdare Mahkemesine taşıyacağız.

Sizlerden de ricam TOKİ sakinleri olarak bu yeşil alanlarınıza sahip çıkmanızdır. Bizler de yasal çerçeve içerisinde sonuna kadar sizlerin yanında olacağız.

“SAYIN BELEDİYE BAŞKANI EMİNİM Kİ SİZLERE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Ben adım gibi eminim. Sayın Belediye Başkanında haberi yoktur. O da sizlerin hakkınız olan bu arazilerin sizde kalması için sizlerin yanında olacaktır.  Burada yaklaşık 6-7 bin insan yaşamaktadır. Gerekirse büyük bir imza kampanyası düzenleriz.  Bunun benzerini kentsel dönüşüm alanında yaptılar otel alanı yeşil alana döndü.

“SİZE SATARKEN YEŞİL ALAN GÖSTERDİLER”

Bu binalar satılırken projede burayı sizlere yeşil alan gösterip pazarladılar. Şimdi müteahhitlere satmak istiyorlar. Hiç kimse bilmeseydi burası 2 gün sonra satılacaktı. Şimdi diyorlar ki; Çevre Bakanlığı bizden, TOKİ bizden, Biz iktidarız. Belediye bizden, Şimdi burayı satarız. Sonra imar planında konut alanı yapar, değerini 10 katına 20 katına çıkarırız hesabı yapıyorlar. Bu etik değildir.

Biz İYİ Parti olarak sizlerden 50 bin oy aldık. Sizlerin mesuliyeti omuzlarımızdadır. Sizlerin sesini mecliste duyurmak istiyoruz. Sizlerin hakkı ve hukukuna sahip çıkmak sizlerin sesini duyurmak vazifemizdir.

BU İŞ SİYASET İŞİ DEĞİLDİR

Burada kesinlikle siyasi bir hesap yoktur. Burada AK Partili, CHP’li, MHP’li her görüşten vatandaşlarımız oturuyor. Burada amaç en kısa yoldan bir çözüm yolu üretip sizin hakkınız olanı size vermektir.”

“BATIDA KİŞİ BAŞI 30-40 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞÜYOR”

İYİ Parti Uşak İl Başkan Yardımcısı Orman Mühendisi Kudret Sarı, “Batı ülkeleri standartlarında kişi başına düşen yeşil alan 30-40 metrekaredir. Uşak’ta ise 6-7 metrekaredir. Burası planlanırken yeşil alan olarak planlanmış. Şimdi rant amaçlı konut alanına dönüştürülmüştür. Lütfen alanınıza sahip çıkın” isteğinde bulundu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler