Sivaslı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Gazi Bulvarı Çivril Caddesinde düzenlenen törenlere, Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli, Belediye Başkanı Hürriyet Şafak ve Sivaslı ilçesinden olan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve vatandaşlar katıldı.
Sivaslı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Sela okunması ile başlayan Kurtuluş etkinlikleri, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Törenleri temsili Türk kuvvetlerinin, silah atarak ilçeye girmesi ve Yunan birliklerini bozguna uğratmasıyla başladı.

Türk Subayı direkten Yunan Bayrağını indirip Türk bayrağın indirdikten sonra Sivaslı ilçesini temsil eden küçük kızı atına alarak kaymakam Semih Cembekli’ye Türk bayrağı verdi.


 

Daha sonra Kaymakam Cembekli, Başkan Şafak ve Milletvekili Yalım Sivaslılı vatandaşları dolaşarak Sivaslı ilçesinin kurtuluşunun 99. Yıldönümünü kutladı.

Etkinlikler, İlçe Kaymakamı Semih Cembekli, İlçe Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak’ın ve  CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın  günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etti. Daha sonra şiirler okundu.

Halk Oyunu Gösterileri, mermi taşıyan kadınların ve kağnıların katıldığı gösteriler, araç konvoylarından atılan hediyeler ve top patlamaları ile Sivaslı’nın  Düşman İşgalinden kurtuluşunun 99. yılı kutlama programı sona erdi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ta yayınladığı yazılı mesajda; “Banaz ve Sivaslı ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor; vatan toprakları için savaşan şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek ilçelerin kurtuluş yıldönümlerini kutladı.

İlgili Haberler