Seni Sonsuz Saygı Ve Özlemle Anıyoruz

Seni Sonsuz Saygı Ve Özlemle Anıyoruz gösterdiğin yolda arzu ettiğin gibi hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. Bundan 83 yıl önce tüm dünya acı bir kayıp yaşadı. Bir daha eşi benzeri bulunmayacak bir lider, 10 Kasım sabahı saat 09:05’te ebediyete intikal etti. O gün saatler durdu…
Seni Sonsuz Saygı Ve Özlemle Anıyoruz

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ani ayrılışı Türk ulusunu derin bir yasa boğmuş, tüm dünya insanları için acı bir kayıp olmuştur.

Atatürk'ün ölümünün ardından dünya liderlerinin birleştiği tek bir ortak nokta vardı. Bu nokta, Atatürk’ün dünya üzerinde gelmiş ve gelecek nadir bir dahi olduğu, mükemmel devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olan tek lider olduğuydu.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Seni Sonsuz Saygı Ve Özlemle Anıyoruz

Her 10 Kasım’da içimizde bir hüzün ve burukluk olsa da, Gazi Mustafa Kemal’in emanetinin yılmaz bekçileri olduğumuz için mutluyuz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ulusu’nun top yekün birliğiyle büyük başarılar elde etmiştir. Devrimleriyle Türk Milleti’ne çağ atlatmış, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartmıştır. Ne mutlu bize ki böylesine nadir bir devlet adamının izinde yürüyen ve bayrağı elden ele teslim alıp teslim eden bir vatanın evlatlarıyız.

İnsaniyeti Savunan Kimseler Ölümle Tehdit Edilmelerine Rağmen Ölmezler

Ve Sonsuza Kadar Yaşarlar

12 Haziran 1922, Mustafa Kemal Paşa’nın bir misafiri vardır. Bu misafir İngiliz Generali Townshend’ır. Mustafa Kemal Paşa Townshend’ın; ‘siz Napolyon’a benziyorsunuz’ benzetmesini reddeder ve:

Napolyon, arkasına bir sürü ve çeşitli milliyetteki insanları toplayarak macera aramaya çıktı. Bunun içindir ki yarı yolda kaldı. Ben bir anadan, bir babadan gelen kardeşlerimle kendi vatanımı kurtarmak davası yolundayım. Ve bu kesinlikle başarılı olacağım!” Cevabını verir…

Mustafa Kemal Paşa’nın giriştiği mücadeleyi hayret ve takdirle karşılayan Townshend, kendisine karşısındaki düşmanın kudretini hatırlatmak isteyerek:

-“Siz savaşmak durumunda olduğunuz düşmanın ne kadar güçlü olduğunu hesaba katmıyorsunuz. Bu düşmanın size her türlü araç ile oturduğunuz odadaki eşya, yemeğiniz ve her şeyinizle bir fenalık yapabilme olasılığı bile vardır” dedi. Mustafa Kemal Paşa gayet sakin bir duruşla:

-“Evet, karşımdaki düşmanın çok kuvvetli olduğunu biliyorum. Fakat insaniyeti savunan kimseler ölümle tehdit edilmelerine rağmen ölmezler ve sonsuza kadar yaşarlar!” cevabını verdi. Sabaha karşı tartışmaların bitmesi üzerine büyük bir hayranlıkla Mustafa Kemal Paşa’dan ayrılan Townshend, yanındaki Türk subayına:

-“Ben şimdiye kadar 15 hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh gücünün esrarı var” dedi.

10 Kasım’da Atatürk’ü Anmak Ve Anlamak

Sadece tarih sayfalarında ve Türk Milletinin kalbinde değil tüm dünyanın kalbinde yer eden Kurtuluş Savaşı Destanının kahramanı Atatürk’ü anmak ve anlamak onun açtığı yolda ilerlemekle mümkün olacaktır.

Atatürk'ü her 10 Kasım'da daha iyi anlamak ve anlatmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Bunu hassasiyetle yapmalıyız ki, bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlayabilsinler. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanımızın nasıl ayakta kaldığını öğrensinler ki, bayrağımıza ve topraklarımıza daha çok sahip çıksınlar. Ulu Önderimiz Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun…

İlgili Haberler