Sel felaketine ilişkin Valilik açıklama yaptı! 3 bin 154 zarar tespit edildi!

Şanlıurfa Valiliği yaşanan sel felaketinin ardından tespit çalışmaları sonucunda meydana gelen hasara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sel felaketine ilişkin Valilik açıklama yaptı! 3 bin 154 zarar tespit edildi!

Geçtiğimiz günelrde sağanak yağışın meydana getirdiği sel felaketinin ardından 17 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Adıyaman ve Şanlıurfa ilinde etkilerinin görüldüğü sel felaketi ile birlikte yaşanan hasarlara ilişkin elde edilen bilgilere göre hasarın oldukça büyük olduğı tespit edildi. 40 saat boyunca şebeke suyunun verilemediği Şanlıurfa ilinde dün ilk kez yapılan temizleme çalışmalarının ardından suyun da verildiği bilgisi geldi. Durum bu şekilde iken 16 kişinin hayatını kaybederek, 1 kişinin de hala kayıp olduğu ilde valilik tarafından açıklama yapıldı. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI! 

15 Mart tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından kurtarılma çalışmalarının yapılmaya başlandığı bilgisi gelmişti. Sağanak yağışın devam ettiği ilde bir yandan tedbirler alınırken diğer yandan da sahada çalışmaların da devam ettiği konusunda valilik tarafından açıklama yapıldı. 

Yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, "Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 olup, Bozova ilçesinde kayıp olan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Selden zarar gören konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyası olmak üzere 3 bin 154 zarar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ekiplerimizin zarar tespit çalışmaları sahada devam etmektedir.

Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmi kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." ifadeleri ile güncel durum hakkında bilgiler verdi. 

İlgili Haberler