Seçimde adres değişikliği yapacak olan kişilere Bakan Bozdağ hak sahipliği açıklamasında bulundu!

Seçim nedeni ile adres değişikliği yaparak oy kullanmak isteyen kişiler için Bakan Bozdağ açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda gelen iddialara yanıt verildi.
Seçimde adres değişikliği yapacak olan kişilere Bakan Bozdağ hak sahipliği açıklamasında bulundu!

Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında merak edilenlerin günden güne artması ile birlikte oy kullanacak vatandaşlar tarafından en çok gündeme getirilen bir diğer konu da hak sahipliği oldu. Gelen iddialara göre adres değişikliği yaparak oy kullanan kişilerin hak sahipliklerini kaybedecekleri ifade edildi. Gelen bu iddiaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklama geldi.

SEÇİMDE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ HAK SAHİPLİĞİNE NEDEN OLUR MU?

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşaknlığı seçiminde adres değişikliği yaparak oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından hak sahipliğini kaybetme konusu gündeme geldi. Bu konuda oluşan endişelerin ortadan kalkması gerektiğinin altını çizen Bakan Bozdağ, yaptığı açıklama ile birlikte "Ben adres değiştirerek oy kullanırsam hak sahipliğim elimden gider, devletin sağladığı imkan ve haklardan yararlanamayabilirim.' diye düşünenler varsa böyle bir şey söz konusu değildir. Seçimde oy kullanmak hak sahipliğini yok etmemektedir. Devletin vatandaşlarımıza sağlayacağı hak ve imkanlardan yararlanmalarına da engel olmamaktadır. Bunun aksini söyleyenlere lütfen itibar etmeyin. Deprem nedeniyle sahip olduğunuz haklar ne ise onlar devletimizin, hükümetimizin, yasalarımızın teminatı altındadır. Bunların hepsinden her bir vatandaşımız eksiksiz istifade edecek ve istifade edilecektir. Bunun dışındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Onun için bütün vatandaşlarımızı deprem nedeniyle adres değiştiren vatandaşlarımızla değişik nedenlerle adres değiştirmiş her vatandaşımızı bu askı süresinde demokratik hakkını kullanmak ve Türkiye'nin geleceği hakkında sözünü söylemek üzere seçmen kayıtlarını takip etmeye, kaydolmaya ve yenilemeye bir kez daha davet ediyorum." ifadeleri ile adres değişikliği yapılması durumunda da oy kullanılabileceğini, bu nedenle de her vatandaşın endişe duymadan vatandaşlık görevlerini yerine getirebileceğinden bahsedildi. 

İlgili Haberler