Seçmenler tarafından belirlenecek Cumhurbaşkanı adayları için ilk gün atılan imza sayıları açıklandı

Seçmenler tarafından belirlenecek olan cumhurbaşkanı adayları için imza süreçleri bugün başlamıştı. Peki ilk gün için hangi isim ne kadar imza topladı. İşte detaylar.
Seçmenler tarafından belirlenecek Cumhurbaşkanı adayları için ilk gün atılan imza sayıları açıklandı

Seçmenlerin imzaları ile belirlenecek olan Cumhurbaşkanı adayları için imza süreçleri bugün başlamıştı. İlk günün ardından cumhurbaşkanı adayı seçimleri için atılan imza sayıları ise açıklandı. Peki hangi cumhurbaşkanı adaylarının ilk gün için almış oldukları imza sayıları ne kadar oldu? Hangi aday ne kadar imza aldı. İşte aday aday alınan imza sayısı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI İÇİN ATILAN İMZA SAYILARI 

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala cumhurbaşkanı adayları adaylıklarını ilan ettiler. Seçmenler tarafından imza yoluyla cumhurbaşkanı adayı olmak için başvuru yapan isimlerin süreçleri bugün başlamıştı. İlk gün toplanan imza sayıları ise açıklandı. Buna göre en çok imza alan kişi Memleket Partisi Muharrem İnce oldu. İnce 28 bin 235 kişinin imzasını alarak en çok imzayı toplamış oldu. Hemen ardından ise Muhammet Ali Fatih Erbakan yer aldı. Erbakan ise 27 bin 910 kişinin imzasını aldı. İşte diğer cumhurbaşkanı adaylığı için başvuru yapan isimler ve aldıkları imzalar.

Muharrem İnce: 28 bin 235

Muhammed Ali Fatih Erbakan: 27 bin 910

Sinan Oğan: 15 bin 573

Doğu Perinçek: 6 bin 679

Yakup Türkal: 993

Erkan Trükten: 397

Tevfik Ahmet Özal: 237

İrfan Uzun: 176

Halil Murat Ünver: 119

Hilmi Özden: 60

Davut Turan: 34 imza alarak ilk günü geride bıraktılar. 

İlgili Haberler