Seçim yasakları başladı! Ne zamana kadar sürecek? İşte yapılması yasak olan işlemler

Seçim yasakları 18.00 itibariyle başladı. Peki yasaklar neler? Ne zaman bitecek? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.
Seçim yasakları başladı! Ne zamana kadar sürecek? İşte yapılması yasak olan işlemler

Türkiye 14 Mayıs günü seçimlerine ardık saatlar kaldı. Yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için vatandaşlar yarın sandığa gidecek ve kararını verecek. YSK tarafından belirlenen bazı seçim yasakları bulunmaktadır. Bu yasaklar saat 18.00 itibarıyla başlamış bulunmakta. Peki bu seçim yasakları ne zamana kadar devam edecek? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Seçim yasakları saat 18.00 itibarıyla başladı. Yarın saat 21.00 itibariyle de sona erecek. YSK bu saati daha öne çekebileceğini de belirtti. Seçim gününde kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı tutulacak. Eğlence yeri neteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek yenebilecek. Düğünler saat 18.00'den sonra başlayacak. Yerleşim yerlerinde. emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacaktır. Alkonllü içi satışı ise yasaktır.

Ayrıca propaganda yasağı da başlamış bulunmaktadır. Bugün saat 18.00'den itibaren gece 24.00'e kadar alkol satışı yasağı başlamıştır. Yarın sandıklar kapanana kadar ise propaganda içeren haber ve yayın yapılması yasaklanmıştır.

Bu yasaklar saad 21..00'e kadar sürecek. Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK ise bu saati daha erken saate alabilecek.

Seçim ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip etmek için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler