Şanlıurfa Belediye Başkanı duyurdu! Şebeke suyu yeniden verilmeye başlandı!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinin ardından şebeke suyunun verilemediği ifade edilmişti. Bugün Belediye Başkanı yeni açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa Belediye Başkanı duyurdu! Şebeke suyu yeniden verilmeye başlandı!

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinin ardından vatandaşlara yapılan açıklama ile birlikte selin ardından içme suyunun verilemeyeceği ifade edilmişti. Yapılan bu açıklama ile birlikte suyun ne zaman verilmeye başlanabileceği konusu merak edilirken, bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yaptı. 

40 SAAT SU VERİLEMEDİ! 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Belediye Başkanı Abidin Beyazgül selin ardından yaklaşık olarak 40 saat kadar su verilemediğini açıklayarak "Eğer bu kapaklar kapatılmamış olsaydı 12 bin ton çökelti olacaktı. Bu çökeltiyi temizlemek için 3 ay uğraşılacaktı. Şebekelerimiz kısmen bozulacaktı ve uzun süre Şanlıurfa bu hasarlarla uğraşmış olacaktı. Arkadaşlarımızın çabuk hareket etmesi, aslında Urfa'yı ikinci bir felaketten kurtardı." şeklinde konuştu. Kirlenen suyu arındırarak kullanım suyu olarak kente sunulduğunu açıklayan Beyazgül  "Pompalarımızın tamamının çalıştığını gördük. Saatte 12 milyon metreküp suyumuzu şehrimize vermeye başladık. Şehrinin arıtma tesisinden şebekelere su akışı sağlandı. Aşağı kotlara su gelmeye başladı, yukarı kotlara da akşama doğru tamamına gelecek şekilde planlama yapılmış durumda." dedi. 

SULARI HALKA DAĞITTIK! 

Vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile su ihtiyaçların karşılanma sürecinden ise "Arkadaşlarımız suyun çamurlu geldiğini bildirdiği zaman tedbirlerimizi aldık. Bir, tankerlerle su verdik, bunlar kullanım suyu. İki, pet şişelerle su verdik, bunlar da içme suyuydu. Tankerlerle su ve pet su çalışmamız bugün de devam edecek. Tankerlerle niye devam edecek? Yüksek kotları hala su gitmediği için tankerlerimizi oraya yönlendiriyoruz. Burada muhtarlarımızla iş birliği yaptık. Dün 130 noktada tankerlerimizle su verdik. Pet su ile ilgili de önlemlerimizi aldık. Çevre illerden, uzak da olsa hem belediye başkanlarımızla hem AFAD'la görüştük. Bunların Urfa'ya akışını sağladık ve tırlar dolusu suyu halkımıza dağıttık." ifadeleri ile açıklamalarda bulunuldu. 

İlgili Haberler